Dinamo Bucuresti – Gr. Sc. „1 Mai” Ploiesti
Astazi, de la ora 13.00, in Sala „Lucian Grigorescu” din Capitala se va disputa derbiul etapei a doua din Campionatul national de handbal masculin rezervat juniorilor 1, seria C, intre Dinamo Bucuresti si Grupul Scolar „1 Mai” Ploiesti.
Formatia ploiesteana, pregatita de Ilie Coman si Alexandru Jelescu, a castigat categoric la debutul in noul sezon, pe teren propriu, in partida cu Grupul Scolar Petrolul Moreni, scor 41-26 (22-13), urcand pe prima pozitie a clasamentului. La acea partida, echipa Grupului Scolar „1 Mai” i-a avut in componenta pe amandoi jucatorii aflati la Centrul National Olimpic pentru Excelenta in Handbal de la Sighisoara – portarul Ionut Iancu si extrema Alin Budui – pe care in faza grupelor preliminarii nu ii poate folosi decat in trei meciuri, conform regulamentului.
De mentionat ca in lotul echipei prahovene a revenit si interul Alexandru Pislaru, dupa un an petrecut la CSS 3 Steaua Bucuresti, care a fost principalul marcator al formatiei in meciul cu gruparea damboviteana, punctand de 16 ori. De asemenea, acesta a demonstrat ca este intr-o forma foarte buna, fiind, totodata, si principalul marcator al echipei CSM Ploiesti, pentru care evoleaza la seniori, in etapa trecuta din Liga Nationala.
In ceea ce priveste formatia Dinamo Bucuresti, si aceasta a debutat in noul sezon cu o victorie, castigand pe terenul echipei HC Sc. 88 „Mihai Viteazul” Bucuresti, cu scorul de 28-22 (11-12), asigurandu-si pozitia secunda in ierarhie.
Grupul Scolar „1 Mai” Ploiesti si Dinamo Bucuresti sunt doua echipe care se cunosc foarte bine, si in sezonul trecut intalnindu-se in seria preliminara, in care s-au luptat pentru prima pozitie. Atunci, fiecare formatie si-a adjudecat victoria in meciul de pe teren propriu, bucurestenii castigand, in tur, cu scorul de 32-18 (13‑10), iar ploiestenii impunandu-se, in retur, cu scorul de 34-29 (17‑14).
Partida de astazi dintre Dinamo si Gr. Sc. „1 Mai” va fi arbitrata de teleormanenii Candidatu si Spataru, iar in cadrul etapei se vor mai juca meciurile CSS 3 Steaua Bucuresti – HC Sc. 88 „Mihai Viteazul” Bucuresti si CSS Calarasi – CSS 2 Bucuresti.

Petre APOSTOL