Petrolul s-a impus la limită în duelul cu CS Turnu Severin, 1-0, legând, pentru prima dată în acest sezon, două victorii consecutive. Succesul s-a conturat după reuşita lui Bokila (55) şi a fost securizat de intervenţia lui Bornescu, cel care a apărat, în minutul 68, o lovitură de pedeapsă.

Chiar dacă a întâlnit singura formaţie din primul eşalon care n-a cunoscut, încă, gustul victoriei în această ediţie de campionat, Petrolul n-a avut deloc o misiune facilă în duelul cu „lanterna” CS Turnu Severin. E drept, lucrurile s-au complicat puţin şi după ce, în startul partidei, ploieştenilor le-a fost refuzat un penalty clar, după un henţ comis de către Durimel (9), iar dominarea ulterioară a elevilor lui Rednic nu şi-a găsit, până la pauză, concretizarea pe tabela de marcaj. Oaspeţii au avut o ocazie mare, atunci când Bornescu s-a „întins” şi a salvat la „capul” lui Golic (23), după care Galamaz (29) sau Cristescu (32 şi 44) n-au izbutit să găsească drumul spre plasa porţii adverse.
La pauză, Mircea Rednic a mutat inspirat, aruncându-l în luptă pe Jeremy Bokila, cel care, la zece minute după reluare, avea să înscrie unicul gol al întâlnirii, atunci când a fructificat, din faţa porţii, o pasă venită, de pe dreapta, de la Opriţa. Golul n-avea, însă, să risipească emoţiile, vizitatorii beneficiind de o lovitură de pedeapsă dictată după un duel între Yamissi şi Thomas, însă Bornescu l-a „ghicit” pe Mouthinho (68), securizând, astfel, victoria echipei sale.
După acest succes, Petrolul adună 19 puncte şi urcă până pe locul cinci în clasament, la egalitate cu FC Braşov, adversara din etapa următoare a Ligii I. Partida se va disputa vineri, de la ora 20.00, la Braşov, tot acolo unde cele două formaţii se vor înfrunta şi marţi, 29 octombrie, în optimile de finală ale Cupei României.

* La meciul din această seară a fost prezent şi fotbalistul brazilian Carlos Cesar dos Santos„Cesinha”, jucător care urmează să se alăture lotului „galben-albaştrilor”. Cesinha (32 ani) a mai jucat în România pentru Rapid Bucureşti, ulterior activând pentru Larissa şi Moreirense. El va susţine, luni, vizita medicală, iar mai apoi va semna angajamentul cu formaţia petrolistă.

** Primăria Ploieşti, Prefectura Prahova şi FC Petrolul Ploieşti i-au premiat, înaintea jocului, pe componenţii echipei care, în urmă cu 46 de ani, învingea pe FC Liverpool, semnând una dintre victoriile de răsunet ale fotbalului românesc. Astfel, pe gazonul arenei „Ilie Oană” au păşit, în ovaţiile publicului, Mircea Dridea, Virgil Dridea, Alexandru Pall, Eduard Iuhas, Camil Oprişan, Dumitru Munteanu, Constantin Moldoveanu, Octavian Dincuţă şi antrenorul de atunci, Constantin Cernăianu, premierea fiind făcută de către multipla campioană mondială şi europeană de gimnastică, Corina Ungureanu, şi de un alt jucător emblematic al „găzarilor”, Octavian Grigore.

www.fcpetrolul.ro

O galerie foto de la acest eveniment puteti viziona pe pagina noastra de FACEBOOK.