Americanul Bill Clark, adus săptămâna trecută în probe de CSU Asesoft, are şanse mici să rămână la Ploieşti. Conducătorii grupării campioane l-au urmărit cu prilejul patrulaterului din Trivale şi, chiar dacă nu au oferit, până acum, un răspuns clar în privinţa sa, au lăsat să se înţeleagă că jucătorul nu va fi păstrat.

„Clark este un baschetbalist interesant, care, în vară, a fost curtat de echipe importante. Am avut ocazia să-l monitorizăm preţ de câteva zile la antrenamente, l-am văzut la lucru şi la turneul de la Piteşti, dar nu se încadrează în filozofia noastră de joc. Pe scurt, nu este tocmai ceea ce căutăm”, a precizat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al lui CSU Asesoft.

Clark a încheiat cu 16 puncte şi cu un procentaj de 80% la aruncările din spatele semicercului finala mică a turneului, câştigată de CSU Asesoft în faţa lui Cherno More Varna, scor 91-67. De altfel, yankeul a fost unul dintre evidenţiaţii disputei, alături de Nyakundi şi Stănescu. „Clark se va mai antrena câteva zile alături de băieţi, Arnautovic dorind să-l mai testeze la şedinţele tehnico-tactice. După aceea, vom lua o decizie”, a adăugat Ionuţ Georgescu.

Perioada de transferuri în Liga Naţională se încheie la data de 4 octombrie, cu o zi înaintea debutului ploieştenilor în campionat, pe terenul Farului. Chiar şi în aceste condiţii, oficialii campioanei nu se grăbesc şi iau în considerare varianta „epuizării” uneia dintre cele două opţiuni de extratransfer, alocate fiecărei echipe prim-divizionare şi valabile până la finalul lunii februarie a anului viitor.

www.csuasesoft.ro