O benzinarie din Prahova trebuie sa plateasca statului un milion de euro, pentru ca a vandut ilegal carburanti, timp de trei ani, potrivit Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV).

„In data de 05 octombrie 2012, inspectorii vamali din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operattiuni Vamale Bucureti, ca urmare a unei ample actiuni de combatere a evaziunii fiscale in domeniul comercializarii produselor petroliere, desfasurate pe raza judetului Prahova, au sancttionat o societate comerciala cu amenda contraventtionala in valoare de 20.000 lei si cu imputarea sumei de peste 1 milion euro, rezultata din vanzarea carburanttilor pe perioada de 3 ani, in care firma nu a dettinut atestatul de comercializare”, se arata in comunicatul publicat pe ANV.

In august, inspectorii au efectuat 31 de controale, fiind verificate mai multe statii de distribuire a carburantilor, apartinand unui numar de 24 societati comerciale din judetul Prahova.

La punctul de lucru al uneia dintre aceste societati, in localitatea Valenii de Munte, autoritatea vamala a constatat ca societatea nu detinea atestatul de comercializare en gros pentru produsele petroliere pe care le tranzactiona.