Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi executat 9 acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 249 de conducători auto şi au fost controlate 84 de autovehicule de transport persoane şi mărfuri.
Având în vedere neregulile depistate, agenţii rutieri au constatat două infracţiuni şi 362 de contravenţii, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (72 pentru viteză excesivă; 31 pentru abateri ale pietonilor; 62 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 4 pentru consum de alcool etc.).
Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare auto.
De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. Cu ocazia activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat o infracţiune în flagrant şi 133 de contravenţii (dintre care: 47 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 59 la O.U.G. nr. 195/2002, 7 la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de 25.580 lei.
Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 257 de vehicule şi au efectuat 3 controale la centrele de colectare a materialelor reciclabile de pe raza judeţului. Tot în aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost înregistrate 23 de infracţiuni şi 109 de contravenţii. De asemenea, au fost organizate şi executate 3 acţiuni, au fost controlate 487 de vehicule, ocazii cu care un număr de 30 de conducători auto a fost verificat cu aparatul etilotest.

Între orele 10 şi 13, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 9 Puchenii Mari au organizat şi executat o acţiune pe raza comunelor Râfov, Olari şi Gherghiţa, cu scopul de a preveni şi combate comiterea de fapte antisociale, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Astfel, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale (4 pentru abateri de la regimul rutier şi două pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991) – în valoare de 1.380 lei, şi a fost retras un certificat de înmatriculare.