Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiteri de poliţie judiciara din cadrul BCCO Ploieşti au procedat la destructurarea unei grupări infracţionale, specializate în traficul de droguri de risc si operaţiuni cu substanţe ce produc efecte psihoactive.

In acest scop, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare în municipiile Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea, la locuintele membrilor gruparii.

În fapt, se retine ca, în perioada ianuarie – septembrie 2012, învinuiţii Conea Florin şi Catană Ioana Mădălina, din municipiul Râmnicu Vâlcea împreună cu invinuitii Manu Adrian Gheorghe, Ciobanu Valentin Gabriel , Dragnea Ionuţ Vichi şi alţi membri ai gruparii, din municipiul Ploieşti, au deţinut şi comercializat droguri de risc, respectiv cannabis, precum si substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, către consumatorii de pe raza judeţului Prahova.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse în vederea audierii 53 de persoane.
Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Suportul tehnic a fost asigurat de catre S.O.S. Ploieşti.

În cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 şi art. 2 şi art. din Legea nr. 143/2000, urmand a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor.