Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia blocată din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore de fluenţă pe principalele artere.
Semnalăm că începând de astăzi, până luni, 17 septembrie a.c., pe Autostrada A1 Timişoara – Arad se vor executa lucrări în zonele kilometrilor 504, 518, 519 şi 535. Pe aceste porţiuni traficul rutier se desfăşoară uşor îngreunat, fiind afectat, de la caz la caz, pe una sau două benzi ale sensului de deplasare, iar viteza autovehiculelor este restricţionată la 60 km/h, din motive de siguranţă.
Şi pe DN6, se circulă uşor îngreunat din cauza restricţiilor impuse în zonele în care se execută lucrări de modernizare (Porţile de Fier I, în judeţul Mehedinţi, tronsonul Craiova – Cârcea – Caracal, la Stoeneşti, Pestra, Dăneasa şi Mihăeşti, în judeţul Olt, Buzescu şi Roşiori de Vede, în judeţul Teleorman).
Informăm, totodată, că astăzi au fost ridicate restricţiile pe DN1 Ploieşti – Braşov din zona Posada (kilometrul 115+350 de metri), unde un podeţ este în reparaţii.
Este foarte posibil ca în orele următoare să apară probleme de fluenţă a traficului rutier în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. De aceea, reamintim faptul că din Ploieşti se poate ajunge la Braşov şi pe ruta DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, să nu efectueze în trafic manevre riscante şi să aibă cuplată centura de siguranţă pe toată durata deplasării. Este obligatoriu ca acest accesoriu să fie utilizat de către toţi ocupanţii autovehiculului, inclusiv de pasagerii de pe bancheta din spate.