Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza unor evenimente rutiere.
Din cauza unui accident în care au fost implicate un autoturism şi un autotren, circulaţia rutieră pe DN1, la intrarea în localitatea Beclean dinspre Braşov, se desfăşoară pe un fir alternativ. Se preconizează că în aproximativ o jumătate de oră traficul rutier în zonă va reveni la normal.
Precizăm, de asemenea, că traficul rutier a revenit la normal pe şoseaua de centură a municipiului Lugoj. Amintim că, din cauza unui accident grav, în care au fost implicate patru autovehicule, pe acest drum, în această dimineaţă nu s-a circulat mai bine de două ore.
Reamintim şi faptul că în vederea executării unor lucrări la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, circulaţia este întreruptă pe DN7, în judeţul Arad, la kilometrul 540+248 de metri, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Arad. Traficul rutier se desfăşoară deviat, din localitatea Tudor Vladimirescu – pe DJ682C – DJ709 – de unde se iese în Centura NV Arad.
De asemenea, semnalăm că pe DN6 se circulă uşor îngreunat în zonele unde se execută lucrări de modernizare şi drumul este îngustat, iar traficul este dirijat cu semafoare sau de către lucrători de la drumuri (Porţile de Fier I, în judeţul Mehedinţi, tronsonul Craiova – Cârcea – Caracal, la Stoeneşti, Pestra, Dăneasa şi Mihăeşti, în judeţul Olt şi Buzescu şi Roşiori de Vede, în judeţul Teleorman).
Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, să nu efectueze în trafic manevre riscante şi să aibă cuplată centura de siguranţă pe toată durata deplasării. Este obligatoriu ca acest accesoriu să fie utilizat de către toţi ocupanţii autovehiculului, inclusiv de pasagerii de pe bancheta din spate.