* Consumul de alimente bogate in grasimi hidrogenate poate creste riscul femeilor de a dezvolta cancer la san, sugereaza o cercetare citata de Daily Mail. Un studiu din Statele Unite efectuat pe soareci a aratat ca o dieta care predispune la obezitate si la schimbari de metabolism stimuleaza cresterea timpurie a sanilor si conduce la dezvoltarea de tesut anormal care poate produce cancer la san. Conducatorul stiintific al cercetarii, doctorul Russ Hovey a declarat: “Descoperirile din cadrul acestui studiu sunt extrem de importante atunci cand le suprapunem peste informatiile care arata ca fetele care experimenteaza o crestere a sanilor inainte de vreme coincid cu epidemia de obezitate infantila”. Acidul gras este un ingredient folosit in fabricarea biscuitilor, a prajiturilor si a alimentelor procesate, in general.

* Cunoscute cu denumirea de fibre abia din anul 1970 datorita unui studiu medical realizat de doctorul Denis Burkitt, aceste substante sunt recunoscute pentru efectele lor benefice inca din cele mai vechi timpuri. Studiul realizat de Burkitt a determinat o legatura intre regimul alimentar si bolile specifice civilizatiei africane, respectiv celei occidentale. In acest sens, medicul a descoperit ca populatia Africii era mai putin expusa in fata bolilor de inima, tulburarilor de metabolism, problemelor cu greutatea, tulburarilor intestinale si dereglarilor circulatiei sangvine. In schimb, aceste afectiuni sunt comune in cazul locuitorilor Statelor Unite si Marii Britanii.

* V-ati intrebat de ce englezii beau ceaiul in cadrul unui ritual riguros, preluat din mosi-stramosi? Poate pentru ca ei stiu ca, baut oricum si oricand, banalul ceai ne poate dauna. De aceea retineti ca nu e indicat sa beti ceaiul fierbinte! Este valabil pentru orice bautura a carei temperatura nu trebuie sa depaseasca 62 de grade, intrucat irita mucoasa gastrica si poate intarzia digestia. Temperatura ideala este cea la care bautura este calda, dar nu va opareste si nu va irita.

* Virtutile argilei sunt cunoscute de mii de ani. Civilizatiile antice o foloseau des la vindecarea multor maladii. Nu-i de mirare ca si astazi beneficiile ei au ramas necontestate. Toate acestea, gratie mineralelor naturale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu) din compozitia ei, care se absorb complet in organism. Argila poate sa stimuleze toate procesele vitale ale corpului datorita actiunii detoxifiante. Pentru a va bucura de efectele ei, e bine sa folositi argila naturala, netratata chimic. O cura de baza se tine 3 saptamani, timp in care e indicat sa adoptati un regim alimentar usor, bazat pe multe fructe si legume. Evitati, de asemenea, excesul de cafea, de condimente si de bauturi carbogazoase. Atentie, insa! Daca va hotarati sa urmati aceasta cura, luati in calcul faptul ca argila e contraindicata gravidelor in ultimele luni de sarcina si celor care sufera de constipatie acuta.