• Laptele scade riscul de diabet. Cu cat consumati mai multe lactate, cu atat scade riscul de diabet, spun cercetatorii americani. O componenta a laptelui ar putea reduce mult riscul de aparitie a bolii. Acidul trans-palmitoleic, care se gaseste indeosebi in produsele lactate, precum laptele, branza, iaurtul si untul, ar reduce riscul de a face diabet de tip 2, arata un studiu publicat in revista Annals of Internal Medicine.
_______________________

• Varza creata combate surmenajul fizic si intelectual. Aceasta este regina nutritiei, sustin specialistii. Toate tipurile – varza creata (numita si varza nemteasca), varza rosie, varza de Bruxelles si varza chinezeasca sunt foarte nutritive. Specialistii au identificat la toate soiurile de varza substante cu proprietati antianemice, antialergice, cicatrizante, antitumorale, antioxidante si sedative. Intr-o varietate de boli, puterea vindecatoare a verzei s-a dovedit miraculoasa.
_______________________

• Artroza este o afectiune cu o larga incidenta la nivel mondial – 630 milioane de bolnavi, ceea ce reprezinta un procent de 10-12 % din populatia globului , in timp ce peste 80 % dintre persoanele trecute de 55 de ani prezinta modificari radiologice de artroza. Toti acesti bolnavi cauta solutii care sa atenueze efectele dramatice ale bolii, sustin specialistii.