* Sali inundate, mochete si pavele – deteriorate

La Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti a fost deschis un nou santier, desi a trecut doar un an si jumatate de la incheierea lucrarilor ample de consolidare, extindere si modernizare ale sediului institutiei. Reparatiile sunt necesare astfel incat in cladirea situata pe strada Anton Pann sa nu mai ajunga apa de ploaie si cea care se va forma, in sezonul rece, dupa topirea zapezii. “Dupa lucrarile de modernizare, acoperisul a fost realizat astfel incat toata apa sa se scurga pe o singura parte, iar jgheaburile si burlanele nu faceau fata. In plus, pe acoperis nu au fost montate parazapezi. In iarna trecuta, zapada a cazut pe jgheaburi, acestea au inghetat si s-au spart, iar apa a patruns in trei sali de studiu aflate la etaj. Am fost nevoiti sa schimbam jgheaburile si burlanele, iar la geamuri sa montam aparatoare. Lucrarea receptionata anul trecut este inca in garantie. Am facut demersuri catre primarie pentru rezolvarea situatiei, iar administratia locala – catre firma care a realizat lucrarile, dar aceasta nu a venit sa rezolve problema. Din respect pentru institutie si pentru publicul meloman, am incercat sa rezolvam singuri problema „, ne-a precizat directorul filarmonicii, Corneliu Irimia. Potrivit acestuia, reparatiile s-au derulat cu fonduri de la societatea care a asigurat cladirea.
Vinerea trecuta, cativa muncitori urcati pe schele lucrau de zor la unul dintre peretii exteriori ai cladirii, pentru a termina cat mai curand reparatiile incepute cu doua saptamani in urma. Acestea nu sunt insa singurele lucrari ce trebuie realizate la filarmonica. In foaier, mocheta trebuie schimbata, pe cea montata recent aparand pete din cauza adezivului folosit, iar pavelele din curte – de asemenea, inlocuite .
Sediul modernizat al filarmonicii a fost dat in folosinta in 2011, pentru realizarea investitiei cheltuindu-se peste sase milioane de lei de la bugetul local. Lucrarile au vizat, in principal, consolidarea si extinderea cladirii, reamenajarea salii de concerte cu 270 de locuri, astfel incat sa se asigure o buna sonorizare, amenajarea unor sali de studiu individual etc.

Ana Maxim