În această dimineaţă, începând cu ora 10, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Rutier şi sprijiniţi de luptători din cadrul Departamentului de Intervenţie Rapidă au descins într-o piaţa agroalimentară din PUCHENII MARi.
Oamenii legii au acţionat fiind constituiţi în echipe mixte cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Prahova, Biroului de Metrologie Legală şi I.T.M. Prahova.
Activităţile desfăşurate de ei au vizat prevenirea şi combaterea activităţilor economice ilegale ce se comit în pieţe agroalimentare cu vânzare en gross de legume şi fructe, de către diverşi intermediari ce care susţin că sunt producători agricoli,.
Au fost aplicate 17 sancţiuni în valoare de 32.920 lei
Poliţiştii au ridicat 4 certificate de producător.
Totodată, au fost indisponibilizate 11.478 kg legume şi fructe în valoare de 10.500 lei

– A fost depistat T. Costel din Buzău care expunea spre vânzare 2000 kg morcovi şi 175 kg usturoi fără a deţine documentele legale privind provenienţa acestora.
Acesta a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă confiscarea întregii cantităţi de produse expuse la vânzare.

– M. Constantin din Bărcăneşti expunea spre vânzare 2875 kg pepeni verzi şi a prezentat un certificat de producător pe numele unei persoane din localitatea Gherghe Doja, jud. Ialomita.
Pentru acest lucru s-a dispus sancţionarea contravenţională a persoanei depistate, ridicarea certificatului de producător în vederea verificării datelor înscrise şi confiscarea cantităţii de pepeni expusă la vânzare.