• Motivul disputei dintre autoritati si Dumitru Daniel Neagoe, fost director al Postei Romane – amenzile de circulatie!

Consilierul judetean PDL Dumitru Daniel Neagoe, fostul director general al Companiei Posta Romana, este in disputa cu Primaria Breaza, localitatea sa de domiciliu. Neagoe are, in prezent, trei procese pe rolul instantelor prahovene – Judecatoria Campina si Tribunalul Prahova – doua dintre acestea demarate inca de pe vremea cand orasul Breaza era condus de catre un coleg de partid – Nicolae Ferastraeru.
Pedelistul a contestat la instanta de fond – Judecatoria Campina – somatiile de plata primite de la Primaria Breaza pentru neachitarea amenzilor de circulatie primite de la inceputul anului si pana in prezent. Pentru ca, potrivit surselor noastre, fostul sef al Postei Romane nu a anuntat daca si-a achitat sau nu amenzile pentru incalcarea regimului de circulatie pe drumurile publice, autoritatea locala l-a somat si s-au si emis titluri executorii pentru recuperarea datoriilor. Deocamdata, dupa prima runda a proceselor la prima instanta civila a Judecatoriei Campina, se poate spune ca intre parti este egalitate la puncte: cate un proces pierdut de fiecare dintre beligeranti. Ambele parti au inaintat recursuri, urmand ca acestea sa se judece la Tribunalul Prahova. Un al treilea proces – cu acelasi obiect – urmeaza sa inceapa tot la Campina, in luna septembrie.
Daca in privinta amenzilor, fostul director al Postei Romane isi baga unghia-n gat pentru fiecare leut, fiind dispus sa se razboiasca prin procese civile, pe de alta parte, potrivit declaratiilor contradictorii de avere, depuse atat la dosarul de candidatura, cat si la Consiliul Judetean Prahova, acesta se pare ca nu ar trebui sa-si faca probleme financiare, daca ne uitam la veniturile incasate in cursul anului trecut: intre 56.316 lei si 62.705 lei! De ce doua sume? Pentru ca, la trei luni distanta, actualul consilier judetean PDL Dumitru Daniel Neagoe s-a razgandit atunci cand si-a declarat veniturile. In declaratia de avere depusa la dosarul de candidatura pentru ocuparea functiei de consilier judetean (potrivit datelor aparute pe site-ul oficial al Agentiei Nationale de Integritate), in luna aprilie 2012, Neagoe a declarat un venit anual incasat de 62.705 lei. Trei luni mai tarziu, la data de 16 iulie, acesta s-a razgandit in privinta venitului anual incasat, in declaratia de avere depusa la Consiliul Judetean Prahova – dupa validarea mandatului sau de ales judetean – aparand o cu totul alta suma: „doar” 56.316 lei! Indiferent care este „suma exacta” si dincolo de neclaritatile din propriile declaratii sau de procesele civile cu primaria din Breaza, fostul sef al Postei Romane – actual consilier judetean prahovean – are altele pe cap, in aceasta perioada, date fiind rezultatele prezentate de ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, in privinta neregulilor constatate la Compania Nationala „Posta Romana”, in perioada in care era condusa de Dumitru Daniel Neagoe…
Violeta STOICA