Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1 Ploieşti – Braşov, pe Valea Prahovei, la această oră se circulă cu viteză redusă la Buşteni, în zona trecerilor pentru pietoni. De asemenea, în zona Posada, la kilometrul 115+350 metri, un podeţ este în reparaţii, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, semaforizat.
Uşor îngreunat se circulă şi în judeţul Olt, pe DN65, la ieşirea din municipiul Slatina către Craiova, unde până duminică, 26 august a.c., se vor executa lucrări pe podul peste râul Olt, iar traficul rutier se va desfăşura pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri.
Reamintim că în judeţul Arad, până în data de 20 octombrie 2012, în vederea executării unor lucrări la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, circulaţia rutieră pe DN7 este întreruptă la kilometrul 540+248 de metri (între localităţile Tudor Vladimirescu şi Arad). Traficul rutier se desfăşoară deviat, în ambele sensuri, pe următoarea rută: DN7, kilometrul 536+750 metri (localitatea Tudor Vladimirescu) – DJ682C – DJ709 – DN7, kilometrul 540 + 750 metri – Centura NV Arad.
De asemenea, în judeţul Vâlcea, tot pe DN7, traficul rutier se desfăşoară îngreunat între kilometrii 157 şi 239 (pe tronsonul Râmnicu Vâlcea – Piteşti), din cauza lucrărilor de întreţinere a suprafeţei carosabile. Lucrările vor dura până în luna octombrie a acestui an, iar între orele 06:00 – 12:00 şi 17:00 – 21:00 se va circula pe un fir, alternativ.
Întrucât până mâine este în vigoare atenţionarea cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia vremea va fi caniculară în multe zone ale ţării, le recomandăm conducătorilor de autovehicule care nu sunt dotate cu sistem de aer condiţionat să evite să circule la orele amiezii, pentru că disconfortul termic le poate încetini reacţiile sau poate chiar să le provoace o stare de somnolenţă. De asemenea, înainte de a porni la drum trebuie verificată presiunea pneurilor, pentru evitarea producerii exploziei acestora.