Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, până la orele 16.00, pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se vor executa lucrări de curăţare a glisierelor mediene, în zona kilometrului 22, pe sensul de mers către Bucureşti.
Asemenea lucrări se vor executa, tot până la orele 16.00, şi pe Autostrda A2 Bucureşti Constanţa, între kilometrii 100 şi 105, pe sensul de mers către Constanţa. Din această cauză, în zonele menţionate, autovehiculele vor circula pe banda de urgenţă şi pe prima bandă.
De precizat că valorile de trafic pe Autostrada Bucureşti – Constanţa sunt normale la această oră, însă, ţinând seama de modul în care s-a circulat la sfârşiturile de săptămână anterioare, anticipăm că în orele următoare traficul se va intensifica pe sensul de mers către Constanţa. Pentru evitarea aglomeraţiei, dacă va fi cazul, conducătorii auto pot utiliza următoarele rutele alternative:
• Bucureşti – A2 – Feteşti – DN3B – Hârşova – DN2A – Constanţa;
• Bucureşti – A2 – Drajna – DN21 – Slobozia – DN2A – Hârşova – Constanţa.
În a doua parte a zilei este foarte posibil să se aglomereze şi DN1, pe tronsonul Ploieşti – Braşov, mai ales în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pentru evitarea blocajelor de trafic, recomandăm conducătorilor auto care intenţionează să meargă înspre Braşov să aleagă ruta Ploieşti – DN1A – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, să nu efectueze în trafic manevre riscante şi să aibă cuplată centura de siguranţă pe toată durata deplasării. De altfel, acest important accesoriu trebuie utilizat de toţi ocupanţii autovehiculului, inclusiv de pasagerii de pe bancheta din spate.