Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 12:40, traficul rutier a fost reluat pe DN2E Spătăreşti – Păltinoasa, în zona Rădăşeni, judeţul Suceava. Aproximativ două ore şi jumătate traficul a fost întrerupt din cauza unui accident rutier. Un autotren tractat a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un altul. Unul dintre şoferi şi-a pierdut viaţa. În acest interval, autovehiculele au circulat deviat pe ruta DN2 Fălticeni – Suceava, DN17 Suceava – Păltinoasa.
Le reamintim conducătorilor de autovehicule de transport marfă că astăzi, 15 august, se aplică prevederile H.G. nr. 1777/2004 privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală. Astfel, pentru că este sărbătoare prevăzută de lege (Adormirea Maicii Domnului – Sfânta Maria), circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă, până la ora 22:00, pe următoarele sectoare de drum: DN2(E85) Săbăoani – Suceava – Siret; DN7(E81) Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39(E87) Agigea – Mangalia; A2(E81) Bucureşti – Cernavodă; DN22C(E81) Cernavodă – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanţa; DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN1(E60) Ploieşti – Braşov, iar pe DN1(E60) Centura Bucureşti-Otopeni-Ploieşti restricţia se aplică şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Detalii referitoare la prevederile H.G. nr. 1777/2004 se găsesc pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, link-ul “informaţii transporturi rutiere – acte normative” (https://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=27).
În judeţul Caraş-Severin rămâne închisă varianta de ocolire Domaşnea, din cauza unei alunecări de teren, iar autovehiculele circulă pe DN6, prin localitate, pe vechea rută.
Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier este intens în ambele sensuri. La Buşteni, în zona trecerilor pentru pietoni, se formează coloane de maşini. Se circulă în coloană şi la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti. Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto care nu au ca destinaţie staţiunile montane de pe Valea Prahovei să urmeze ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.