În perioada 2 – 5 august la Centrul Internaţional de Conferinţe „CASINO SINAIA” se va desfaşura a treia editie a „Salonului de Carte, Presă si Muzică” – un eveniment ce-si propune anual sa le ofere iubitorilor de lectura o incursiune în lumea cărţilor.
Scopul organizatorilor este de a creşte potenţialul cultural şi educaţional al localităţii şi de a oferi cetăţenilor oraşului Sinaia şi turiştilor aflaţi în localitate, posibilitatea de cunoaştere a unor noutăţi culturale.Vizitatorii vor putea participa la : lansări de carte, mese rotunde, expozitie de fotografie, arta şi cultura comunitatilor etnice din România, teatru, tombole, etc.

DESCHIDEREA OFICIALĂ – 2 august 2012, orele 15.00 se va desfasura in prezenta autoritatilor locale, judetene si a unor importante personalitati din viata culturala.
ZILNIC vor avea loc evenimente prezentate de Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, Editura Zorio, Editura Capitel, Federatia Comunitatilor Evreiesti- Editura Hasefer, Uniunea Editorilor din Romania, Revista “Vacante la tara” expozitie de fotografii, precum si multe surprize pregatite de catre organizatori si expozanti.
Un moment important, din cadrul acestei editii, il va reprezenta lansarea filmului documentar “DROGURILE, VIATA PE CONTRASENS” realizat de Optimal Media Solution pentru Agentia Nationala Antidrog.
Manifestarea se adresează tuturor iubitorilor de cultură, care vor descoperi reunite, importante edituri, distribuitori de carte şi muzică, reprezentanti media şi nu în ultimul rând, Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României; cu reprezentanţii celor 14 comunitati etnice din ţara noastră, care işi vor prezenta , carti de literatura specifica , publicaţii despre tradiţii şi obiceiuri, cd-uri, etc.