Selectionata Prahova Muntenia – CS Paulesti 3-1 (1-0)

Stadion: „Matizol”. Spectatori: circa 100. Au marcat:
M. Stanciu (2 si 56), A Andrei (53) / Buzila (70)
Prahova: Stanulescu – A. Costache, Micu, D. Petre,
Badicu – M. Stanciu, A. Stan, Baragan, M. Ene – D. Nae,
Fl. Gheorghe. Au mai jucat: Al. Catana, A. Gheorghe – Butufei, Cioc, F. Savu, A. Andrei, Oct. Gheorghe, G. Bociu. Antrenori: Decu Crangasu, Dorinel Beznea, Aurel Panait.
CS Paulesti: Cojocaru – G. Matei, Tanase, Zapodeanu – Ionita, S. Popa, Neacsu, Chejnoiu – M. Mihai, Ariciu, C. Vasile. Au mai jucat: A. Banu – Jarcalau, Buzila, D. Paun, Postelnicu. Antrenor: Iulius Margarit.
Au arbitrat: Marin Marcel – Cristi Damian, Mihai Vizitiu.

Selectionata « Prahova Muntenia » a intrat in “linie dreapta” privind pregatirea turneului de calificare din turul preliminar al UEFA Regions Cup. Cu o luna inainte de plecarea in Turcia, la Istanbul, acolo unde in perioada 9-13 septembrie se va desfasura mini-turneul de calificare, echipa formata din jucatori care vor evolua in campionatele organizate de AJF Prahova a sustinut un prim joc test, actiune care se va repeta peste doua saptamani, programul ulterior incluzand si un stagiu centralizat de pregatire, de 6 zile, inainte de deplasarea spre Turcia.
Adversara a fost aleasa o echipa “bunicica” din Liga A Prahova, CS Paulesti, care, la randul ei, are in alcatuire jucatori cu experienta. A rezultat un meci util, in care s-a vazut ca selectionata judeteana este una solida, puternica, care, daca va reusi sa se “omogenizeze”, poate obtine calificarea in faza urmatoare a competitiei. Oricum, este cert ca, daca nu apar probleme neprevazute (accidentari, semnarea unor contracte cu echipe de esalon superior), selectionata care va reprezenta Romania este una valoroasa pentru acest nivel. “De vina” este in primul rand, faptul ca Petrolistul Boldesti a reusit sa “semneze” cu cativa jucatori cu valoare si experienta la esalonul al treilea, cum ar fi Micu sau Mihai Ene, la fel de adevarat fiind si ca alti fotbalisti care au cochetat cu Liga a III-a – un exemplu fiind Marian Stanciu (Avantul), autor al unei duble, marti – au crescut in valoare. Echipa pregatita de Decu Crangasu, Dorinel Beznea si Aurel Panait a deschis repede scorul, dupa o faza foarte frumoasa de atac, prin fostul “chimist” Stanciu, iar in partea secunda Alexandru Andrei (Unirea Urlati) si acelasi Stanciu au dus scorul la proportii de neprezentare: 3-0. La chiar ultima faza a meciului, juniorul Buzila (un mijlocas care promite, nascut in 1994) a reusit sa reduca din diferenta, stabilind scorul final, 3-1. Un meci destul de bun, cu o posesie buna a mingii din partea selectionatei, iesind la rampa o serie de jucatori care pot face pasul, oricand, spre esaloanele superioare.
Stoian a spus “pas”
Capitanul selectionatei judetene de la infiintarea ei, mijlocasul Avantului Maneciu, Daniel Stoian, va rata acest turneu din Turcia. Stoian va deveni tata chiar in perioada stabilita pentru desfasurarea cantonamentului, astfel ca a declinat convocarea.
Sanse si pentru Bridinel
Golgheterul Ligii A Prahova in sezonul trecut, George Bridinel, a fost si el prezent la meciul de pe arena « Matizol » (unul care a strans in tribune multa lume, oficiali ai majoritatii echipelor din acest « segment » fotbalistic fiind prezenti). Acesta are sanse sa ramana la esalonul I valoric al fotbalului judetean, cel putin 4 echipe aratandu-se interesate de serviciile sale, dupa ce a parasit Conpetul, unde efectuase pregatirea centralizata. In acest caz, el va fi unul dintre cei 18 jucatori care vor face deplasarea la turneul din Turcia.
Marian DIMA