La doar 40 de ani, Vladimir Arnautovic este detinatorul unui CV impresionant in baschetul romanesc, atat ca jucator, cat, mai ales, ca antrenor. Mai mult de jumatate dintre trofeele aflate in vitrina lui CSU Asesoft au fost castigate cu „Dado” in teren sau pe banca tehnica. 5 titluri si 3 Cupe ale Romaniei au fost dobandite prin transpiratia sau, dupa caz, inspiratia celui care, de curand, si-a trasat un nou obiectiv in cariera – depasirea primei faze a grupelor in FIBA EuroChallenge, competitie in care, pana acum, Arnautovic a bifat 5 victorii in 12 partide.
– Dupa o vacanta binemeritata, inapoi la treaba. Cum este?
– Totul a fost foarte frumos, dupa finala castigata sezonul trecut. Acum, incepem de la zero, avem ambitii si mai mari, intrucat vom juca si in EuroChallenge. Avem o echipa buna, mai putem realiza inca un transfer, care sper sa ne ajute.
– Cu lotul actual, poate face fata CSU Asesoft pe mai multe fronturi?
– Asa cum am spus, ne dorim sa facem o figura frumoasa in cupele europene. Pentru inceput, in EuroChall-enge imi doresc sa depasim prima faza a grupelor. Asta este foarte important. Daca vom reusi acest lucru, mai departe orice este posibil.
– Cum ti se pare grupa in care CSU Asesoft a fost repartizat?
– In mod cert, Krasnye Samara porneste din postura de favorita. Orice echipa din Superliga Rusiei, un campionat foarte puternic, dispune de un buget pe masura. Samara a cumparat cativa jucatori americani foarte bine cotati, dar asta nu inseamna ca ne vom da la o parte. Consider ca CSU Asesoft, Keravnos Limassol si, foarte probabil, Aliaga Izmir – care cred ca va castiga barajul cu vicecampioana Finlandei – au sanse egale la locul 2.
– Revenind la campionatul intern, cum vezi lupta pentru primele pozitii?
– Mediasul a realizat cateva mutari foarte inspirate si, cu siguranta, va avea un cuvant de spus in actuala editie, cu Marcel Tenter pe banca tehnica. Urmeaza Timisoara, o echipa care a pastrat scheletul de baza si a reusit sa-si completeze lotul pe pozitiile deficitare. Consider ca va fi o lupta in trei pentru titlu, intre noi, Gaz Metan Medias si BC Timisoara. Asta nu inseamna ca nu vom lua in seama formatii precum BC Mures, CSU Sibiu sau U Mobitelco, care, an de an, s-au batut la varf.
– Multi oameni implicati in fenomen sunt de parere ca, prin venirea lui Stanescu la CSU Asesoft, campionatul se va juca doar pentru locul 2. Tu ce parere ai?
– Cu siguranta, Stanescu este un jucator valoros, a carui experienta dobandita in campionatele puternice ale Europei ne va ajuta enorm. Avem 3 pivoti – Burlacu, Stanescu si Tica – pe care ii consider cei mai buni din tara, in acest moment. Sunt foarte multumit, intrucat in ultimii doi ani am tot transferat jucatori pentru pozitia 5, fie dupa inceputul campionatului, fie in pauza dintre tur si retur. Sper sa nu mai avem probleme cu accidetarile si, daca toate lucrurile vor merge bine, atunci ne vom putea gandi la titlu.
Bogdan CHITIC