• De astazi, intra in vigoare un nou program de curatenie pentru strazi

Dupa ani buni in care Rosal a fost abonata la banii publici gratie prieteniei, pe linie de partid, respectiv PDL, dintre patronul acestei firme si fostul primar
Andrei Volosevici, noua conducere a Primariei Ploiesti pune in cui pofta operatorului de salubritate de a-i mai fi decontate de catre municipalitate facturile umflate! Incepand de astazi, administratia ploiesteana a stabilit firmei Rosal un nou program de curatenie pe strazile din Ploiesti, initiativa apartinand primarului Iulian Badescu. ” Acest program a fost regandit astfel incat municipalitatea ploiesteana sa nu mai plateasca acele sume imense la Rosal. Avem nevoie de un serviciu de calitate, dar la un pret corect. Prin aceste modificari se va realiza o economie substantiala la bugetul local, de aproximativ 7 miliarde de lei vechi pe luna”, ne-a declarat primarul Iulian Badescu. In acest context, edilul sef ne-a mai declarat: ” asa cum am promis, se analizeaza activitatea societatii Rosal. In urma verificarilor, toate actele intocmite de catre Camera de Conturi Prahova evidentiaza pagube imense aduse bugetului local in urma colaborarii Primariei Ploiesti cu aceasta societate. Exista un dosar penal in legatura cu activitatea acestei societati. Din cate am aflat, sesizarea penala inaintata de catre mine procurorului general al Romaniei, in luna mai 2011, in calitate de senator, cu privire la activitatea de colectare a deseurilor de pe raza municipiului Ploiesti, a fost ingrosata cu rapoartele Camerei de Conturi Prahova din care reiese faptul ca au fost identificate foarte multe nereguli. Tot ceea ce s-a constatat va pleca spre cercetare la nivelul Parchetului deoarece prejudiciul pe care l-a creat firma Rosal bugetului local este foarte mare”.
Pentru a arata cat de multe nereguli au existat la nivelul firmei Rosal sub acoperirea fostei conduceri a Primariei Ploiesti, primarul Iulian Badescu a mai declarat: „In perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, la Rosal au fost angajati sute de oameni ca acestia sa-l voteze pe fostul primar Andrei Volosevici. Evident ca, imediat dupa alegerile locale, pentru ca Andrei Volosevici nu a mai castigat inca un mandat de primar, acei oameni au fost dati afara. In aceasta situatie, noua conducere a Primariei Ploiesti nu are nicio vina. Este vina conducerii firmei Rosal si a fostului primar care au incercat, pe aceasta cale, sa se obtina un anumit numar de voturi in favoarea candidatului PDL la Primaria Ploiesti la alegerile locale”.
In ceea ce priveste noul program de curatenie pentru strazile din Ploiesti, conform informatiilor primite, ieri, de la Vasile Ionescu – seful Serviciului de salubritate din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti, acesta a fost gandit astfel incat sa fie asigurata, cu adevarat, curatenia pe arterele din municipiu, la un pret corect. Astfel, s-a considerat ca, incepand de astazi, se poate asigura curatenia strazilor daca sunt maturate manual o singura data pe zi, iar mecanizat – dimineata si pe timp de noapte, in timp ce stropitul se va realiza dupa ora 17,00, asa cum prevad si normele legale in materie. In ceea ce priveste programul de colectare a gunoiului menajer, acesta nu a fost modificat, insa, activitatea va fi atent monitorizata, in perioada caniculara impunandu-se ridicarea lui si de cate doua-trei ori pe zi.
N.DUMITRESCU