Dragi cititori, acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta, va nemultumeste, va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti ca merita apreciat.

Cum pot obtine absolventii de liceu ajutor de somaj ?

«Am terminat liceul in acest an si as dori sa stiu ce demersuri trebuie sa fac in acest an pentru a beneficia de ajutor de somaj».
Dumitru Vasile, Ploiesti
* * *
Potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj si de alte facilitati oferite de lege, absolventii institutiilor de invatamant in varsta de cel putin 16 ani au obligatia de a se inregistra in baza de date a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca in termen de 60 zile de la data absolvirii. Daca locuiti in Ploiesti, pentru inregistrare trebuie sa va adresati Agentiei Locale pentru Ocuparea Fortei de Munca Ploiesti. Documentele necesare inregistrarii in baza de date sunt: cartea de identitate in original si copie; actul de studii sau adeverinta de absolvire in original si copie; adeverinta medicala; cerere de inregistrare.