Astăzi, președintele PSD Prahova, Mircea Cosma, recent întors din Republica Moldova, a primit vizita reprezentanților organizației PSD din capitala Italiei, Roma. Delegația a fost condusă de Florin Tătaru, președinte al organizației și Claudiu Dospinoiu, secretarul executiv al acesteia.
Cu acest prilej au fost trecute în revistă domeniile de colaborare stabilite în 2011 la Roma. Organizația PSD Roma a solicitat și pe această cale sprijin pentru susținerea publicațiilor în limba română, de istorie și alte materii școlare, necesare copiilor comunității românești din Roma.
În același timp, Consiliul Județean Prahova, prin vocea lui Mircea Cosma, a cerut sprijin pentru promovarea județului Prahova în Roma și în regiunea Lazio precum și pentru organizarea unei vizite a unei delegații a județului Prahova cu scopul întăririi schimburilor economice în domeniul energiei regenerabile, al managementului deșeurilor și al sortării și depozitării legumelor destinate comercializării în piețe.
Cele două părți au convenit asupra unei întâlnirii de o zi cu membrii comunitații românești din Roma ce va fi organizată cu prilejul deplasării delegației Consiliului Județean Prahova în perioada 20-25 septembrie în Italia, în vederea înfrățirii cu regiunea Abruzzo.