Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a participat, zilele trecute, la invitatia autoritatilor moldovene, la o serie de manifestari cultural-istorice derulate in mai multe localitati din raionul Cimislia, Republica Moldova. Dupa ce, duminica, 26 august, a participat la sarbatoarea dedicata implinirii a 20 de ani de activitate a muzeului localitatii Selemet, luni, delegatia condusa de presedintele Consiliului Judetean Prahova a fost prezent la deschiderea oficiala a festivitatilor ocazionate de Zilele Orasului Cimislia si de Ziua Independentei de Stat a Republicii Moldova. Mircea Cosma s-a intalnit cu primarul orasului Cimislia – Gheorghe Raileanu si cu Gheorghe Netedu – presedinte interimar al Raionului Cimislia, si a luat parte la mitingul organizat in fata statuii lui Stefan Cel Mare si Sfant din centrul orasului.
Discursul lui Mircea Cosma – un apropiat al zonei, de zeci de ani – a infierbantat atmosfera de sarbatoare, alaturi de statuia lui Stefan cel Mare: „Traim cu speranta, Doamne a toata Moldova, ca fapta mareata a stranepotilor tai, Nicolae Dabija, Valeriu Matei, Alexandru Mosanu, Gheorghe si Mihai Ghimpu s-atatia altii va fi continuata. Si chiar daca Cetatea Alba si a Hotinului, Cernautii si Bolgradul, Chilia si Izmailul, Herta si Mahalaua, Noua Sulita si Ceremusul inca nu sunt ale neamului nostru, noi, ardelenii, muntenii si moldovenii de aici si de pretutindeni venim sa-ti spunem ca, si dupa 200 de ani de silnicii si de robire, steagul Mariei Tale flutura din nou in Tara Moldovei si ne inspira increderea si speranta ca fratii nostri de sange vor invinge definitiv in aceasta lupta grea si interminabila, se pare, de independenta si eliberare nationala”.
Din delegatia prahoveana care s-a deplasat in Republica Moldova au facut parte Veronica Danila – consilierul personal al presedintelui Mircea Cosma, consilierul judetean Rares Enescu si directorul Bibliotecii Judetene “Nicolae Iorga” – Nicolae Boaru.
V.S.