* Salvarea sta in mainile sponsorilor privati

Se anunta vremuri grele pentru echipele de seniori de la Clubul Sportiv Municipal Ploiesti. Iar asta deoarece, daca pana in prezent puteau fi sustinute financiar de catre primarie – deci, din bani publici, odata cu infiintarea Ligii Profesioniste de Handbal bugetul acestora va trebui acoperit din surse private.
Deocamdata, Liga Profesionista de Handbal functioneaza in paralel cu Federatia Romana de Handbal, sezonul viitor, care va incepe in septembrie, urmand sa fie organizat in comun de cele doua organizatii. Dar, aceasta situatia va fi una intermediara.
„In urma infiintarii Ligii Profesioniste de Handbal, primariile nu vor mai putea sustine financiar echipe in campionatele organizate de aceasta, deoarece bugetul va trebui acoperit de catre societati private. Astfel, nici Primaria Ploiesti nu va mai avea cum sa sprijine echipele de la Clubul Sportiv Municipal si va ramane numai cu cele de juniori si de copii. In principu, aceasta decizie se va lua de anul viitor si nu de acum. Pana atunci speram sa gasim persoane care iubesc acest sport pentru ca echipele sa continue la acelasi nivel”, ne-a declarat primarul orasului Ploiesti,
Iulian Badescu.
Totusi, chiar daca, deocamdata, primaria va continua sa suporte cheltuielile echipelor de seniori, se vor lua unele masuri in privinta salariilor exagerat de mari ale unor jucatori si jucatoare din cadrul loturilor acestora, dupa cum ne-a comunicat primarul Iulian Badescu.
Petre APOSTOL