Oraşul Piteşti a primit organizarea turneului final al Campionatului Naţional sub 23 de ani, care se va desfăşura între 29 august şi 2 septembrie. Deşi calificată în ultima fază a competiţiei, CSU Asesoft nu va lua parte la acest turneu, după ce oficialii grupării au transmis organizatorilor că echipa poate participa doar după data de 5 septembrie.
Ionuț Georgescu, președintele executiv al CSU Ploiești, club de care aparțin echipele de juniori și U23 ale CSU Ploiești, a explicat pentru totalbaschet.ro motivele pentru care prahovenii nu vor lua startul în competiție.

In urma cu un an, am primit cu bratele deschise ideea formarii unei competitii de U23, mai ales ca s-a anuntat ca va avea statut de echipa de seniori. Am investit foarte multi bani, ne-am televizat meciurile de acasa, am format un program de pregatire si am efectuat transferuri in ideea de a ne indeplini obiectivul: castigarea titlului.

Dupa ce am incheiat sezonul regulat cu cel mai bun coeficient din tara (9-0), imi cer scuze dar nici nu imi mai amintesc cand a avut loc, a trecut prea mult timp, am asteptat turneul semifinal. Fara niciun motiv s-a schimbat data initiala si s-a modificat de vreo 3-4 ori formatul, iar apoi, din cauza programului cu BAC-ul, loturile nationale etc., federatia s-a vazut in imposibilitatea de a mai organiza aceasta competitie.

Iata-ne acum in august, pregatind sezonul 2012-2013, avand insa o „restanta” din 2011-2012. O competitie de seniori, despre care s-a vorbit atat si ni s-a prezentat a fi importanta. O competitie obligatorie pentru toate echipele de Divizia A din acest sezon! O competitie pe care federatia si comisia de competitii au facut-o sa fie lipsita de credibilitate, neimportanta si mincinoasa prin ceea ce urmeaza sa aibe loc.

De ce ne-am inscris la U23? Pentru ca jucatorii tineri de la Divizia A si cei mai de perspectiva de la grupele de juniori sa aibe meciuri in picioare. Caci, oricum, sistemele competitionale de la U23 si B sunt neperformante (cu totul, strangem 30 de meciuri pe an, dintre care jumatate sunt de un nivel baschetbalistic slab-mediu).

Pentru ca jucatorii de peste 18 ani la noi sunt platiti si o parte din salariile primite anul trecut au fost si pentru U23 si B. Fiindca noi, Timisoara, Cluj, Pitesti sau alte echipe care au fost in A anul trecut am vrut sa testam nivelul competitiei si sa descoperim jucatori tineri de perspectiva. Cu ce ne-am ales? Bani cheltuiti pentru o competitie pe care nu avem cum sa o terminam (perioada 20 aug-5 sept este pt cantonamente, toata lumea implicata in baschet ar trebui sa stie asta!), copii dezamagiti fiindca au muncit atat de mult degeaba, obiectiv ratat, timp pierdut.

Jucatorii s-au antrenat toata vara sperand ca FRB va intelege ca trebuie sa gaseasca alta perioada pentru turneele semifinale si finale (eram 12 echipe, mai erau 2 faze ale competitiei de disputat!). Matei Nuna (fost component lot national u20), un jucator care incheiase contractul cu noi dupa Divizia A, s-a intors din Canada special pentru turneul de u23 (conditia noastra pentru acordarea dezlegarii), platindu-si biletul de avion. S-a intors degeaba.

Am hotarat sa nu ne prezentam la aceasta pacaleala de turneu care va avea loc la finalul lui august. Nici nu putem din motivul mentionat mai sus (14 jucatori din 16 sunt la Zlatibor, Serbia – cantonament Divizia A si grupele de copii) si nici nu vrem.

Din 12 echipe au ramas 5. Nu stiu cu ce jucatori se vor prezenta Clujul si Pitestiul. Restul echipelor nici macar nu vor mai fi anul viitor in aceasta competitie destinata satelitilor de A.

Daca acest turneu nu s-ar fi amanat prima data fara motiv nu s-ar fi ajuns aici. Celelalte decalari pot fi justificate prin ordine de la minister, loturi nationale de juniori, bac etc. Desi, aceasta competitie este de SENIORI si ar fi meritat sa i se acorde o alta importanta!

Nu este problema mea ca unii joaca doar cu juniori u18 (care au loturi, bac etc), eu am facut echipa pentru juniori dar in mod special pentru jucatorii 18-22 de ani!

Noi ca satelit de A, stiindu-se ca urmeaza sa investim bani multi ani de acum incolo intr-o competitie obligatorie pentru noi, trebuia sa fim ascultati.

Imi pare rau ca nu ne-am putut bate cu Timisoara, Cluj, Iasi, Pitesti sau alte echipe bune, care s-au retras acum din aceleasi motive, intr-un turneu adevarat.

Medaliile care se vor acorda acum pentru noi nu au nicio valoare. Si nu stiu daca invingatorii se vor putea bucura de ele cu adevarat.