În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

– 16.08.2012, ora18:13 – incendiu apartament
În municipiul Ploieşti, şoseaua Nordului echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament, proprietar S. Gheorghe.
Au ars: mobilierul şi aparatele electronice din dormitor, materiale textile şi instalaţia electrică. S-a deteriorat zugrăveală din întregul imobil.
Din nefericire, numitul S. Marius în vârstă de 48 de ani cu handicap locomotor a decedat, prin carbonizare.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 400.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 20.000 lei.
Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric – conductor defect sau neutilizat corespunzător.

– 16.08.2012, ora 18:25 – incendiu vegetaţie uscată
În comuna Podenii Noi, sat Mehedinţa echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local..
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

– 16.08.2012, ora 20:06 – incendiu anexă gospodărească
În comuna Breaza, sat Vispeşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar E. Aurelian.
A ars acoperişul anexei construit din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 30.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 700 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

– 16.08.2012, ora 18:01 – incendiu gunoi menajer
În municipiul Ploieşti, strada Levănţica echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de gunoi menajer.
Au ars aproximativ 70 kg gunoi menajer.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza focului deschis în spaţii deschise – vegetaţii uscate, deşeuri, mirişte, foc de tabără.

Echipajele SMURD au intervenit în 31 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.