 În cursul zilei de ieri, efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat și executat 14 acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 235 de conducători auto și au fost controlate 25 de autovehicule de transport persoane, respectiv 83 de transport mărfuri.
Având în vedere neregulile depistate, agenţii rutieri au constatat 4 infracţiuni și 396 de contravenţii, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (122 pentru viteză excesivă – 110 numai pe drumurile naţionale; 45 pentru abateri ale pietonilor; 58 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, două pentru consum de alcool etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 16 permise de conducere şi 20 de certificate de înmatriculare auto.

 De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. Cu ocazia activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat 5 infracţiuni (3 în flagrant) și 143 de contravenţii (56 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 47 la O.U.G. nr. 195/2002, 8 la Legea 12/1990 etc.), în valoare totală de 27.580 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 274 de vehicule și au efectuat 3 controale la centrele de colectare a materialelor reciclabile de pe raza judeţului.

Tot în aceeași perioadă, în mediul rural au fost înregistrate 24 de infracţiuni și 163 de contravenţii, sancţionate cu amenzi în valoare de 62.000 lei. Astfel, poliţiștii din cadrul celor 12 secţii au organizat și executat 4 acţiuni, precum și 7 controale la centrele de colectare a materialelor reciclabile. De asemenea, au controlat 605 de vehicule, ocazii cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 52 de conducători auto, în același timp fiind reţinute 7 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Acţiuni:

 Între orele 6 și 9, poliţiști din cadrul Serviciului Rutier au organizat și executat o acţiune gen filtru pe raza orașului Urlaţi, la care au participat și reprezentanţi ai R.A.R. Astfel, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale (24 dintre ele pentru defecţiuni tehnice), au fost retrase 14 certificate de înmatriculare și au fost reţinute 4 permise.

 La aceeași dată, între orele 16 și 18, poliţiștii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale și Europene au organizat și desfășurat o acţiune pe linia comerţului neautorizat cu pepeni și struguri, pe D.N.1B și D.N.1D, pe raza localităţilor Tomșani, Albești-Paleologu, Valea Călugărească și Bucov, ocazie cu care au constatat 9 contravenţii (5 pentru comerţ ambulant), aplicând amenzi în valoare de 780 lei.

 Între orele 17 și 20, și poliţiștii din cadrul Secţiei Rurale nr. 12 din Vălenii de Munte au organizat şi executat o acţiune rutieră pe raza de competenţă. Au fost controlate 45 de autovehicule, 4 mopede și două atelaje; 14 conducători auto au fost verificaţi cu aparatul alcooltest, iar în final poliţiștii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, toate pentru abateri de la regimul rutier, în valoare de 1.440 lei.

 Poliţiști din cadrul Biroului ploieștean de Investigaţii Criminale, împreună cu colegi de la Secţia nr. 1, au organizat o acţiune în scopul prevenirii comiterii infracţiunilor cu violenţă, precum și în vederea depistării persoanelor ce se sustrag cercetărilor în cauzele penale aflate în lucru sau pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cu această ocazie, a fost depistat învinuitul Florin C., de 22 de ani, din comuna Șirna, care se sustrăgea cercetărilor pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie și pe al cărui nume exista emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 3 ani și 10 luni.

 Ca urmare a unei acţiuni organizate la nivelul Secţiei nr. 2 de Poliţie din Ploiești, lucrătorii de investigaţii criminale l-au depistat pe Sandu S., de 41 de ani, din municipiu. Din cercetarea acestuia, a rezultat faptul că el este autorul a două furturi de genţi de damă din incinta Policlinicii ”Cina”, comise la data de 29.05.2012, respectiv 08.08.2012. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei pentru luarea măsurii arestării preventive.

 În cursul zilei de ieri, pe raza localităţilor Măgureni şi Filipeştii de Pădure, poliţiști din cadrul compartimentului specializat din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acţionat în scopul prevenirii și combaterii delictelor silvice. Alături de ei s-au aflat și reprezentanţi din cadrul I.T.R.S.V. Ploieşti, al Direcţiei Silvice Prahova, precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile “Matei Basarab” Ploiești. Cu această ocazie, au fost controlate 15 autovehicule și 4 atelaje, în final fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 lei, și s-a ridicat 1,547 m.c. material lemons, în vederea confiscării.

Infracţiuni rutiere:

 09.08.2012, ora 11.00, pe D.J. 102, în comuna Dumbrăvești: conducere a pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si numere false;
 09.08.2012, ora 17.45, în Boldești-Scăeni: conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală;
 09.08.2012, ora 21.25, în Valea Călugărească: conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală;
 10.08.2012, ora 05.05, pe D.N.1 E60, în Bărcănești: conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Infracţiuni judiciare:

 Poliţiștii din cadrul Compartimentului ”Trafic şi Furturi de Autovehicule” îl cercetează pe Marian C., de 23 ani, din Ploieşti. Astfel, în perioada 15.03-27.03.2012, pe timp de noapte, el a sustras 3 autoturisme, în același timp încercând să mai sustragă alte două, prejudiciul creat prin comiterea acestor furturi fiind de 20.000 lei. Două dintre cele trei autoturisme au fost găsite fie abandonate în judeţul Ialomiţa, iar unul a fost dezmembrat, piesele şi subansamblele fiind valorificate.

 În jurul orei 22.30, Secţia nr. 3 de Poliţie Ploiești a fost sesizată telefonic de către un ploieștean, domiciliat pe str. Ineu, cu privire la faptul că a reţinut o persoană care i-a sustras o bicicletă din curte. La faţa locului s-a deplasat imediat o patrulă care a identificat o minoră în vârstă de 14 ani, care a fost surprinsă de către proprietarul imobilului respective, chiar în timp ce părăsea curtea, având asupra sa o bicicletă de copii tip „Pegas”. În prezenţa mamei sale, aceasta a declarat faptul că intenţiona să fure bicicleta pentru a o vinde. I s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de furt calificat.

 La ora 13.40, în timp ce își efectua serviciul pe raza comunei Berceni, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Valea Călugărească i-a surprins în flagrant pe Daniel M., de 24 de ani, din comuna Berceni, şi Ionela I., de 20 de ani, din Valea Călugărească, în timp ce încercau să sustragă componente dintr-un tronson de cale ferată uzinală.
Din primele cercetări s-a stabilit că cei doi intenţionau să valorifice componentele sustrase la centrele de colectare a materialelor reciclabile din zonă. În continuare, amândoi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru tentativă la infracţiunea de furt calificat.

 În cursul zilei de ieri, Poliţia Orașului Vălenii de Munte a primit o plângere din partea Romtelecom S.A., prin care se sesiza secţionarea cablului telefonic de pe traseul aerian aflat pe str. Berevoieşti din localitate. În scurt timp, autorii au fost identificaţi ca fiind doi localnici: Petruţ D., de 22 de ani, şi Nicu

C., de 36 de ani. În urma investigaţiilor efectuate de poliţiști, s-a stabilit că cei doi au avut o înţelegere prealabilă, conform căreia unul dintre ei a asigurat paza locului faptei, iar celălalt s-a urcat pe stâlpul de electricitate, pe care era prins cablul telefonic, reușind să îl secţioneze, dar a fost întrerupt de apariţia unei mașini. Valoarea prejudiciului creat este de 344,45 lei.

 În revenire la cazul celor trei tineri din Câmpina, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt pe raza municipiului, menţionăm că în cursul zilei de ieri instanţa a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Cornel C., de 23 ani, pentru 29 de zile. De altfel, în aceeași zi pe numele său Judecătoria Sinaia a emis un mandat de executare a unei pedepse de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea unei alte infracţiuni de furt calificat (furt de componente C.F.R., la data de 23.03.2012).
În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi învinuiţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Câmpina a dispus obligarea lor de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 29 zile.

Infracţiuni de natură economico-financiară:

 Poliţiști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor o cercetează penal pe Mirela S., de 42 de ani, din Băicoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals în formă continuată. Din cercetări s-a stabilit că, în calitate de angajat la o societate comercială din orașul de domiciliu, în cursul anului 2011, şi-a însuşit în repetate rânduri sume de bani din gestiune, modificând în acest sens şi chitanţele de primire a banilor de la beneficiari, trecând în locul sumei reale sume mai mici, pe care le-a predat la casieria societăţii, creând părţii vătămate un prejudiciu reclamat de 10.644,97 lei.