Magistratii Judecatoriei Ploiesti au dispus masura interzicerii de a parasi tara, pentru 30 de zile, fata de G. Florin, in varsta de 31 de ani, din Ploiesti, acuzat ca face parte dintr-o retea specializata in falsuri si inselaciuni, dat in urmarire generala la inceputul acestei luni, si prins de catre politisti in noaptea de 9 spre 10 iulie a.c.
Oamenii legii il acuza ca, in perioada 24 ianuarie- 28 mai 2012, prin folosirea unor adeverinte de venit, contracte individuale de munca si fise fiscale – toate falsificate ! – a reusit sa-i pacaleasca pe functionarii unei banci, obtinand astfel credite in valoare de aproximativ 490.000 de lei !
De asemenea, mai este acuzat ca, tot prin inselaciune, a incercat sa-i pacaleasca si pe reprezentantii unei societati comerciale, de la care a vrut sa cumpere unele bunuri in valoare de 25.000 de lei.
Reamintim ca, in ziua de 2 iulie a.c., politistii de la IPJ Prahova au descins la 11 locuinte din Ploiesti, apartinand unor membri ai unei grupari infractionale, 10 indivizi fiind condusi la politie, pentru cercetari. Acestia sunt acuzati ca falsificau documente care atestau venituri nereale, iar apoi, in baza acestora, contractau imprumuturi banesti sau cumparau obiecte electrocasnice, activitatea infractionala desfasurandu-se incepand din 2011 pana in mai 2012, prejudiciul creat ridicandu-se la 250.000 de lei.
Fl. TANASESCU