Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora nu erau anuntate tronsoane de drumuri nationale sau autostrazi blocate din cauza unor evenimente rutiere si nici probleme majore de fluenta a traficului de autovehicule pe niciuna dintre arterele importante de circulatie.
Este insa posibil ca, in urmatoarele ore, valorile de trafic sa se intensifice pe DN22C Murfatlar – Cernavoda si la intrarea pe Autostrada Soarelui, odata cu intoarcerea in capitala a celor care au petrecut sfarsitul de saptamana pe litoralul Marii Negre. Din acest motiv, daca va fi cazul, recomandam utilizarea urmatoarelor rute alternative:
-DN2A Constanta – Harsova – Slobozia – DN21 Slobozia – Drajna – A2 Drajna – Bucuresti (sau, in cazul in care este afectata fluenta traficului pe Autostrada Soarelui, DN2A Constanta – Harsova – Slobozia – Urziceni – DN2 Urziceni – Bucuresti;
-DN3 Constanta – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversarea Dunarii cu bacul) – Calarasi – DN21 Calarasi – Drajna – A2 Drajna – Bucuresti (sau, din municipiul Calarasi, DN3 Calarasi – Lehliu Gara – A2 Lehliu Gara – Bucuresti).
Pentru a evita aglomeratia de pe DN1 din zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, reamintim ca din Brasov se poate circula catre Ploiesti pe DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti.
Din zona Bran – Moieciu se poate pleca spre Bucuresti pe DN73 Brasov – Pitesti – autostrada A1 Pitesti – Bucuresti.
Tinand cont de faptul ca temperaturile sunt in continuare foarte ridicate, ii sfatuim pe conducatorii auto care se deplaseaza pe distante mari sa faca periodic pauze de conducere, pentru prevenirea instalarii oboselii si, implicit, aparitiei atipirii la volan. De asemenea, le recomandam sa nu se hazardeze in depasiri riscante si sa nu consume bauturi alcoolice inainte de a urca la volan.