Astăzi, 29 iulie, până la ora 8.30, în judeţul Prahova nu au fost semnalate sau înregistrate incidente cu privire la desfăşurarea referendumului organizat pentru demiterea preşedintelui României.

În vederea desfăşurării în bune condiţii a referendumului privind demiterea Preşedintelui României, în această perioadă sunt pregătiţi să intervină aproximativ 1 100 de poliţişti, 900 de jandarmi şi 400 de lucrători I.S.U.
La nivelul judeţului Prahova s-a instituit şi funcţionează Comandamentul Operaţional Judeţean, care are ca atribuţii coordonarea efectivelor de intervenţie în teren, preluarea şi intervenţia promptă la apelurile sosite prin Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă „112”, răspunderea cu operativitate la orice solicitare etc.
De asemenea, au fost constituite echipe operative (poliţie) şi rezerve de intervenţie (jandarmi/poliţie S.I.R.) care, la ordin, să poată fi deplasate în zonele unde există riscul producerii unor acte de tulburare a ordinii publice, pentru soluţionarea unor situaţii neprevăzute şi în scopul lămuririi sau verificării unor sesizări, incidente sau evenimente în legătură cu referendumul.
Totodată, atât în mediul urban cât şi în mediul rural au fost constituite echipe de cercetare a evenimentelor electorale ce se pot produce în perioada campaniei şi în ziua referendumului.
De la începutul campaniei pentru organizarea referendumului, în judeţul Prahova au fost întocmite opt dosare penale pentru posibile încălcări ale legislaţiei, cercetările fiind efectuate sub coordonarea procurorilor.