Doua proiectile, avand 100 de milimetri calibru fiecare, au fost gasite, ieri, la un centru de colectare a fierului vechi din cartierul ploiestean Mihai Bravu !
“Munitia a fost descoperita in timp ce angajatii centrului efectuau lucrari de sortare a marfii primite. Pompierii au fost sesizati cu privire la acest aspect, iar echipe speciale, formate din pirotehnisti de la ISU, s-au deplasat la respectivul centru. Perimetrul a fost izolat, apoi cele doua proiectile au fost ridicate si depozitate in siguranta”, ne-a spus plutonier Marina Dinu, purtator de cuvant al ISU Prahova. Cel mai probabil, cele doua proiectile au ramas neexplodate din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ele urmand sa fie detonate intr-unul dintre poligoanele prahovene.
Prahova a figurat, pana in urma cu un an, in topul judetelor pe raza carora au fost gasite, in fiecare an, cele mai mari cantitati de munitie neexplodata, din timpul celei de-a doua Conflagratii Mondiale, pirotehnistii prahoveni localizand si zonele cu “recolta” bogata in material explozibil – Muntii Bucegi, dar si localitati din zona de campie a judetului.
(F.T.)