Wiggins, victorie la Chartres

Ciclistul britanic Bradley Wiggins si-a consolidat pozitia de lider in ierarhia generala a Turului Frantei, sambata, in penultima etapa. Wiggins a castigat contratimpul de 55 de kilometri de la Chartres, in fata lui Chris Froome (la 1min 16sec) si a lui Leon Sanchez (la 1min 50 sec).
In clasamentul general, “Wiggo” avea un avans de 3 min 21 sec fata de Froome si 6 min 19 sec fata de Vincenzo Nibali, si nu mai putea, practic, sa piarda tricoul galben. Duminica, in ultima etapa, caravana urma sa ruleze 120 de kilometri, de la Rambouillet la Paris, cu cateva tururi pe Champs Elisees, iar Bradley Wiggins se afla in fata primul succes englez in Turul Frantei.

Sportiv ungar, depistat pozitiv din nou

Sportivul ungar Robert Fazekas, descalificat pentru dopaj dupa ce a castigat proba de aruncare a discului la JO de la Atena, a fost depistat pozitiv din nou si se va prezenta in fata Comisiei de Disciplina a Federatiei de Atletism din Ungaria, la 24 iulie. Potrivit presedintelui federatiei, Miklos Gyulai, sportivul in varsta de 36 de ani, care a fost gasit dopat cu un steroid si in urma contraexpertizei, risca o suspendare pe viata. Pe langa masura suspendarii, comisia ar mai putea decide excluderea sportivului din lotul pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Avocatul lui Fazekas a declarat ca, desi contraexpertiza a avut rezultat pozitiv, sportivul neaga ca s-a dopat. Fazekas a castigat titlul european, in 2002, la Munchen, a fost vicecampion mondial la Paris, in 2003, si medaliat european cu bronz in 2010, la Barcelona.

Un maratonist nu va putea concura la JO pentru nicio tara!

Maratonistul din Sudanul de Sud Guor Marial a primit, sambata, permisiunea Comitetului International Olimpic (CIO) pentru a concura la JO de la Londra sub drapelul olimpic.
Guor Marial, in varsta 28 de ani, nascut in Sudanul de Sud, tara independenta de un an, locuieste in Statele Unite, dar nu are niciun pasaport. “Din acest motiv, el nu poate concura pentru nicio tara”, a precizat CIO, care a refuzat recent ca sportivii din Sudanul de Sud sa participe la JO sub culorile propriului drapel, comitetul lor olimpic nefiind inca recunoscut. Marial a reusit baremul pentru Jocurile Olimpice in octombrie 2011.