Astazi se va deschide, in mod oficial, o noua editie a Jocurilor Olimpice de vara, competitia regina pentru multe discipline sportive. Concurenti care viseaza sa doboare recorduri si sa scrie istorie, precum si fani care urmaresc sa faca parte din acea istorie, dorind sa fie martorii unor clipe de magie pe terenurile olimpice de sport. Acum a sosit momentul lor, asteptat de cel putin patru ani.
La Jocurile Olimpice, zicala care spune ca important este sa participi, nu sa castigi se aplica mai bine decat oriunde. Iar asta deoarece nu orice sportiv ajunge la un asemenea eveniment, ci numai “spuma” concurentilor din intreaga lume. Dar, si pentru ca aceasta competitie este una care depaseste, intr-un fel, barierele sportive, patrunzand mai mult in sufletul celor care participa, sportivi si spectatori, deopotriva, facandu-i sa realizeze ceea ce reprezinta sportul in viata lor si ce inseamna a trai intr-o lume atat de mare si de diversa.
Jocurile Olimpice reprezinta un eveniment care va capta atentia intregii lumi, incercand sa inoculeze, inca o data, principiile olimpismului, fiind un fel de liant intre culturile de pe mapamond, o forma de apropiere intre oameni.
Petre APOSTOL