Centrul de Training Regional Prahova al Fundatiei Motivation Romania anunta desfasurarea conferintei de deschidere a proiectului ”Viata Independenta in Societate (VIS) pentru persoanele cu dizabilitati”, finantat de Municipiul Ploiesti.
Evenimentul va avea loc joi, 19 iulie, intre orele 10.00-11.00, la sediul Centrului de Training Regional Prahova al Fundatiei Motivation, din strada Neagoe Basarab, numarul 23.
Proiectul se va derula in perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2012 si are ca scop imbunatatirea abilitatilor de viata independenta ale persoanelor cu dizabilitati din orasul Ploiesti. In acest sens, activitatile din cadrul proiectului, derulate prin finantarea Municipiului Ploiesti, se refera la evaluarea si prescrierea de echipamente de mobilitate si asistive adecvate pentru persoanele cu dizabilitati, instruirea pentru viata independenta, sub indrumarea unui instructor utilizator de scaun rulant, precum si consiliere privind legea 448/2006. De asemenea, se doreste informarea comunitatii locale Ploiesti cu privire la problematica dizabilitatii si a abilitatilor persoanelor cu dizabilitati, prin stabilirea intalnirilor cu reprezentanti ai institutiilor din Ploiesti, in vederea prezentarii proiectului, prin diseminarea de materiale informative si prin demonstratii practice sub forma meciurilor de baschet in scaun rulant.
Echipa Fundatiei Motivation Romania, Centrul de Pregatire pentru o viata independenta Ploiesti este alcatuita din experti in lucrul cu persoane cu dizabilitati si din persoane cu dizabilitati. Echipa multidisciplinara din Ploiesti are în componenta un coordonator, un kinetoterapeut, un instructor de viata independenta – utilizator de scaun rulant si un lucrator social. Principiul de baza în furnizarea serviciilor Fundatiei Motivation Romania este cel de recuperare activa: persoane cu dizabilitati din echipa, prin modelul personal, invata alte persoane cu dizabilitati cum sa devina din ce în ce mai independente astfel incat sa se integreze mai usor in societate.
Pentru detalii, va rugam sa o contactati pe Mirela Cirlan, Coordonator Proiect, la tel. 0744 149 077 sau prin e-mail, la m.cirlan@motivation.ro.

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Programele si serviciile oferite sunt create pentru a creste calitatea vietii beneficiarilor nostri si pentru a asigura prezenta lor activa in societate cu accent pe integrarea sociala, educationala si profesionala. Serviciile pe care le oferim acopera o gama larga de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare medicala si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor in scaun rulant.