Maine vor sosi la Ploiesti, sub paza, de la Bucuresti, buletinele de vot care au fost tiparite la Monitorul Oficial pentru referendumul privind demiterea presedintelui Traian Basescu. Conform informatiilor pe care le-am aflat, ieri, de la Marius Sersea, prefectul judetului, pentru prezenta la urne a electoratului prahovean au fost tiparite 751.274 de buletine de vot, de la Bucuresti, Institutia Prefectului Prahova urmand sa primeasca tot atatea timbre autocolante, dar si 3.075 de stampile cu antetul „VOTAT”. La data de 9 iulie 2012, in judet, in listele electorale permanente erau inscrisi 682.976 de alegatori. Conform calendarului stabilit pentru desfasurarea si organizarea referendumului din data de 29 iulie, astazi este programata tragerea la sorti a presedintilor sectiilor de votare de la nivelul judetului. Ca si la scrutinul din 10 iunie a.c., cand au fost organizate alegerile locale, pentru referendum vor fi organizate, in total, 614 sectii de votare. La Ploiesti vor fi 155 de sectii de votare la care sunt asteptati sa vina la urne 202.058 de alegatori, iar la Campina–
23 de sectii de votare, unde sunt asteptate la urne 33.323 de persoane. Pana pe data de 27 iulie, atat buletinele de vot, timbrele autocolante, cat si stampilele de vot urmeaza sa fie predate presedintilor birourilor sectiilor de votare.
Pe 29 iulie, romanii cu drept de vot urmeaza sa se prezinte la urne la referendumul organizat pentru demiterea presedintelui tarii Traian Basescu. In conformitate cu calendarul de organizare si de desfasurare al acestei actiuni, campania electorala pentru referendum se incheie pe data de 28 iulie, ora 8,00.
N.DUMITRESCU