La data de 12.06.2012, doi ciobani care pasteau o turma de ovine pe raza localitatii Tatarani, imprejurare in care au fost acostati de patru necunoscuti, care sub amenintari cu acte de violenta au sustras 15 ovine din posesia celor doi ciobani.
Intrucat ciobanii s-au impotrivit actiunii de sustragere a ovinelor, cei patru necunoscuti i-au lovit, dupa care au fugit.
Ciobanii loviti au anuntat proprietarii turmei despre comiterea faptei, impreuna pornind in cautarea suspectilor, care intre timp abandonasera ovinele sustrase.
La scurt timp, ciobanii i-a depistat pe suspecti in timp ce se deplasau cu o caruta pe strada Ghighiului din Ploiesti. Din cauza vitezei, suspectii au pierdut controlul asupra directiei carutei, rasturnandu-se.
Dupa acest moment, suspectii au abandonat caruta si au fugit, trei dintre ei fiind identificati la scurt timp de politisti .
Doi dintre suspecti au fost retinuti pentru o perioada de 24 de ore, ulterior fiind prezentati instantei de judecata care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie.
Unul dintre suspecti este minor, acesta fiind cercetat in satre de libertate pana la efectuarea unei expertize neuropsihiatrice in vederea stabilirii disernamantului la data savarasirii faptei.
In prezent sunt efectuate cercetari pentru depistarea celui de-al patrulea suspect, in vederea luarii masurilor legale.