La Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a ajuns, ieri, o noua donatie constand in mobilier si aparate de uz medical. Obiectele au fost oferite de o fundatie din Germania. Donatia consta in paturi (43), saltele si ustensile medicale, urmand sa fie completata cu un alt transport, tot din Germania. In total ,un numar de 160 de paturi si echipamente de ultima generatie ce vor dota 3 sali de operatie vor ajunge, saptamana viitoare, la SJU Ploiesti, urmand sa asigure un nivel ridicat de asistenta medicala.

Donatia face parte din Campania de ajutorare a persoanelor aflate in dificultate si de sprijinire a institutiilor medicale din judet, initiata de presedintele Consiliului Judetean
Prahova, Mircea Cosma si senatorul Iulian Badescu (USL). O donatie similara, in valoare de 20.000 de euro, a ajuns in 2010, la Centrul de Integrare prin terapie ocupationala a persoanelor adulte cu handicap – Tatarai, comuna Poienarii Burchi. Alte 120 de paturi de spital au ajuns din Germania in 2011 la SJU Ploiesti prin sprijinul consilierului judetean social democrat Ludmila Sfarloaga si vicepresedintelui PSD Prahova, Radu Oprea.