Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora traficul rutier se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenta. Insa, este posibil ca in orele urmatoare sa se intensifice, ca urmare a plecarii unui numar mare de automobilisti inspre locurile de petrecere a sfarsitului de saptamana. Tronsoanele cele mai importante pe care pot aparea astfel de probleme sunt DN1 Ploiesti – Brasov si DN22C Cernavoda – Murfatlar.
De aceea, in situatia in care circulatia rutiera se va aglomera pe DN1, pe Valea Prahovei, pentru a se ajunge la Brasov se poate utiliza ruta alternativa DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – DN1 Sacele – Brasov.
In statiunile montane prahovene se poate ajunge si pe varianta DN7 Bucuresti – Baldana – DN71 Baldana – Targoviste – Sinaia.
In ceea ce priveste principala ruta catre mare (A2 Bucuresti – Cernavoda – DN22C Cernavoda – Murfatlar – DN3 Murfatlar – Constanta), intrucat se asteapta cresterea semnificativa a numarului de autovehicule pe acest traseu in urmatoarele ore, le recomandam conducatorilor auto sa-si aleaga din timp alte trasee. Cele mai cunoscute sunt:
-A2 Bucuresti – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Harsova – Constanta (sau, in cazul in care este afectata fluenta traficului pe Autostrada Soarelui, DN3 Bucuresti – Fundulea – Lehliu Gara – DN3A Lehliu Gara – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Harsova – Constanta);
-DN2 Bucuresti – Urziceni – DN2A Urziceni – Slobozia – Harsova – Constanta;
-A2 Bucuresti – Drajna – DN21 Drajna – Calarasi – DN3 Calarasi – Ostrov (traversarea Dunarii cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanta (sau A2 Bucuresti – Lehliu-Gara – DN3 Lehliu-Gara – Calarasi – Ostrov (traversarea Dunarii cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanta.
Informam, de asemenea, ca incepand de maine, 30 iunie, se va redeschide circulatia pe DN7C Transfagarasan, intre km 0+000, localitatea Bascov din judetul Arges si km 151+955, intersectie cu DN1 Brasov – Sibiu, judetul Sibiu. Pe tronsonul amintit se va putea circula pana in data de 31 octombrie 2012.
Participantii la trafic sunt sfatuiti sa respecte semnalizarea rutiera existenta, deoarece pe traseu sunt restrictii si zone periculoase. Precizam, totodata, ca pe sectorul cuprins intre km 104+000 si km 130+000 (Balea Cascada) este interzisa circulatia pe timpul noptii, intre orele 21.00 si 07.00.
Date fiind temperaturile ridicate din aceste zile, le recomandam conducatorilor auto care calatoresc pe distante mari, sa alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15-30 de minute, pentru prevenirea instalarii oboselii si, implicit, a atipirii la volan, situatie extrem de periculoasa care poate duce la pierderea controlului autovehiculului si la producerea unor grave accidente de circulatie.
Totodata, recomandam celor de la volan sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa nu se angajeze in depasiri riscante. De asemenea, cei care incheie coloane de autovehicule care incetinesc sau opresc brusc trebuie sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe soferii care se apropie din spate sa reduca din timp viteza.