Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora traficul rutier se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale importante si autostrazi, nefiind anuntate probleme deosebite de fluenta sau blocaje.
Circulatia autovehiculelor pe DN7 Brezoi – Sibiu se desfasoara acum in conditii normale, dupa ce in aceasta dimineata un accident grav in care au fost implicate un autotren si un autoturism, a facut ca traficul rutier sa fie blocat aproximativ doua ore la kilometrul 223+500 metri, in zona localitatii Balota din judetul Valcea.
Pe acelasi drum (DN7), in vederea indepartarii bolovanilor cazuti de pe versantii muntosi in plasele de sustinere, in cursul zilei de astazi va fi intrerupta, pentru intervale scurte de timp, circulatia vehiculelor, pe Valea Oltului, la kilometrul 200+400 metri, in zona localitatii Lotrisor. Recomandam conducatorilor auto sa ramana in coloana si sa respecte indicatiile politistilor rutieri prezenti la fata locului.
Semnalam, de asemenea, ca in vederea executarii unor lucrari de montare a grinzilor la un pod folosit ca varianta provizorie, situat pe DN11 Targu Secuiesc – Onesti, la kilometrul 90+450 metri, vor fi instituite restrictii de circulatie incepand din aceasta seara de la ora 20.00, pana maine dimineata, la ora 07.00. In acest interval, traficul rutier va fi oprit in doua puncte situate la kilometrii 90+450 metri si 93+150 metri si va fi permis la intervale de doua ore, pentru descongestionarea circulatiei. Zona poate fi evitata daca se circula pe ruta alternativa DN11 kilometrul 21+100 metri (Brasov-Chichis) – DN12 (Chichis-Miercurea Ciuc) – DN12A (Miercurea Ciuc-Onesti) – DN11(Onesti-Bacau).
Informam, totodata, ca astazi (pana la ora 15.00) pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, pe sensul de mers catre Pitesti, la kilometrul 98, se efectueaza lucrari la glisierele metalice care despart sensurile de circulatie si, din acest motiv, traficul este redirectionat de pe banda numarul 2 pe prima banda. Conducatorii auto sunt sfatuiti ca la trecerea prin zona sa reduca viteza, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa se asigure la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulatie.