Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la ora 12.30 nu erau semnalate probleme deosebite legate de circulatia autovehiculelor pe drumurile nationale si autostrazi.
Pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, pe sensul de mers catre Pitesti, intre kilometrii 52 si 53, se efectueaza lucrari la glisierele metalice care despart sensurile de circulatie, traficul fiind directionat de pe banda a doua pe banda intai.
Reamintim ca pe DN17A, in judetul Suceava, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata in zona a doua poduri afectate, situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldovitei – Ciumarna. Traficul greu catre vama Siret se poate desfasura pe varianta ocolitoare DN17 Campulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.
Incepand cu data de 1 iunie a.c., a fost reluat traficul rutier pe DN7C (Transfagarasan), la km 64+380 metri, in dreptul lacului de acumulare Vidraru (judetul Arges), unde, in urma cu mai bine de o luna, s-a produs o surpare. In acest punct se circula pe o banda, alternativ in ambele sensuri, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 20 tone. Reamintim ca Transfagarasanul este inchis in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km 130+800 metri).
In judetul Caras-Severin, ramane inchisa varianta de ocolire a municipiului Caransebes, la care se lucreaza. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa si varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate, pe vechea ruta.
De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpati (judetul Giurgiu) – Gaesti (judetul Dambovita) este intrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ionesti. Se circula pe rute ocolitoare.
Temperaturile ridicate favorizeaza oboseala la volan. De aceea, le recomandam conducatorilor de autovehicule ca atunci cand se deplaseaza pe distante mari, la primele semne de oboseala sa opreasca autovehiculul intr-un loc sigur ( parcare, de regula ) si sa se continue calatoria doar dupa refacerea completa a capacitatii de conducere.