Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pana la ora 11:45 nu au fost semnalate tronsoane de drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza unor accidente rutiere si nici probleme deosebite de fluenta a traficului rutier pe nicio artera importanta din tara.
In judetul Valcea, traficul rutier pe DN64 este in continuare intrerupt pe portiunea kilometrica 134+830 metri – 134+880 metri, in zona localitatii Olanesti, din cauza alunecarilor de teren. Se circula pe strada Forestierilor.
In judetul Neamt, traficul auto se desfasoara ingreunat pe DN12C Lacu Rosu – Bicaz Chei, la kilometrul 34+280 metri. Cresterea debitului raului Bicaz, ca urmare a ploilor de la sfarsitul lunii mai, a dus la surparea parapetului si a unei portiuni asfaltice, lunga de 11 metri si lata de 2 metri. Zona este semnalizata corespunzator.
In judetul Caras-Severin, ramane inchisa varianta de ocolire a municipiului Caransebes, la care se lucreaza. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren este inchisa si varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate, pe vechea ruta.
Reamintim ca Transfagarasanul este inchis in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km 130+800 metri).
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, le recomandam conducatorilor auto sa efectueze toate manevrele in trafic doar dupa o temeinica asigurare si sa foloseasca luminile de intalnire si ziua, pe toate categoriile de drumuri. Cu atat mai mult cu cat vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, deoarece utilizarea fazei scurte reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers, facand autovehiculele mai usor vizibile in trafic.