Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca incepand de ieri pe DN1, pe tronsonul Ploiesti – Comarnic (judetul Prahova) se monteaza separatoare de sensuri din beton. Circulatia este restrictionata pe benzile numarul 2, in ambele sensuri de mers, in zilele de luni, marti si mercuri, intre orele 8:00 si 18:00, iar joia intre orele 8:00 si 12:00. Le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta de siguranta in mers si sa se incadreze din timp pe benzile numarul 1, nu inainte de a se asigura si semnaliza.
Incepand cu data de 1 iunie, a fost reluat traficul rutier pe DN7C (Transfagarasan), la km 64+380 metri, in dreptul lacului de acumulare Vidraru (judetul Arges), unde, in urma cu aproximativ trei saptamani, s-a produs o surpare. In acest punct se circula pe o banda, alternativ, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 20 tone. Reamintim ca Transfagarasanul este inchis in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km 130+800 metri).
In judetul Caras-Severin, ramane inchisa varianta de ocolire a municipiului Caransebes, la care se lucreaza. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa si varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate.
De asemenea, traficul rutier pe DN64 este intrerupt pe portiunea kilometrica 134+830 metri – 134+880 metri, in zona localitatii valcene Olanesti, din cauza alunecarilor de teren. Se circula pe o artera paralela (strada Forestierilor).
Incepand cu data de 30 mai a.c., a fost reluata circulatia pe DN61 Ghimpati (judetul Giurgiu) – Gaesti (judetul Dambovita), la km 74, pe podul provizoriu din localitatea Ionesti, insa, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 tone.
Amintim ca pana maine, 6 iunie, la ora 18.00, este in vigoare o atentionare de vreme rea a Administratiei Nationale de Meteorologie, care vizeaza toate zonele tarii. Conform acesteia, instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din vestul tarii si va cuprinde astazi toate regiunile, iar maine se va manifesta cu precadere in jumatatea de est a teritoriului.
Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, izolat caderi de grindina si averse ce vor avea si caracter torential. Cantitatile de apa vor depasi local 20 – 25 litri/mp si izolat, 50 – 60 litri/mp, in special in zonele deluroase si montane, precum si in regiunile nordice.
Prin urmare, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza adaptata la conditiile de drum, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa utilizeze luminile de intalnire si centurile de siguranta si sa nu se angajeze in depasiri riscante.