Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (11.15) nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi blocate din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenta circulatiei autovehiculelor.
Pana deseara la ora 20.00, circulatia rutiera va fi inchisa pe DN7, in judetul Arad, la km. 563+623 metri, in intervale de 15-20 de minute, in vederea montarii unor grinzi la pasajul autostrazii Arad – Nadlac. Conducatorii auto sunt rugati sa astepte in coloana reluarea circulatiei, cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axul acestuia si sa respecte indicatiile pilotilor de dirijare a traficului.
In aceste zile, a fost reluat traficul rutier pe DN7C (Transfagarasan), la km. 64+380 metri, in dreptul lacului de acumulare Vidraru (judetul Arges), unde, in urma cu doua saptamani, s-a produs o surpare. In zona mentionata se circula pe o banda, alternativ, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 20 tone. Reamintim ca Transfagarasanul este inchis in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km. 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km. 130+800 metri).
In judetul Caras-Severin, ramane inchisa, probabil pana la sfarsitul acestei luni, varianta de ocolire a municipiului Caransebes, la care se lucreaza. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa si varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate.
In judetul Valcea, traficul rutier pe DN64 este intrerupt in zona localitatii Olanesti (kilometrul 134), din cauza unor alunecari de teren. Se circula pe o artera paralela (Strada Forestierilor).
Pentru prevenirea evenimentelor pe drumurile publice, ii sfatuim pe conducatorii auto sa circule cu viteza adaptata la conditiile de drum si trafic, sa pastreze o distanta de siguranta in mers intre autovehicule, sa utilizeze centurile de siguranta si sa nu conduca daca au consumat bauturi alcoolice.