Politia Romana recomanda tuturor soferilor sa respecte regulile rutiere, sa acorde respect in trafic celorlalti participanti si sa tina seama de atentionarile de “COD GALBEN” si “COD PORTOCALIU” de canicula, pentru o deplasare in conditii de siguranta pe drumurile publice.

Politia recomanda conducatorilor de autovehicule urmatoarele:

– Planificati pe cat posibil deplasarile cu autovehiculul in afara intervalului orar 10 – 18.
– Posesorii de permis de conducere cu afectiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sa renunte la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice in intervalul orar mentionat.
– In cazul deplasarilor in intervalele de timp caniculare, se recomanda opririle dese in vederea repausului si hidratarii conducatorului de autovehicul, iar pe cat posibil stationarea autovehiculul sa fie efectuata in zone umbrite.
– Adaptati viteza autovehiculelor la conditiile meteo-rutiere si pastrati o distanta suficienta fata de autovehiculul care circula inainte, intrucat temperaturile mari inregistrate la nivelul partii carosabile sunt factor determinant in scaderea aderentei pneurilor si implicit in cresterea spatiului de franare.
– In cazul in care administratorul drumului public, impreuna cu politia rutiera dispune partial sau total restrictionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectati in totalitate semnalele si indicatiile politistilor de deviere a traficului rutier.