In ziua de 19.06.2012, politistii Sectiei 4 Ploiesti au fost sesizati prin SNUAU 112 de catre C. Ioan, cu privire la faptul ca, in jurul orei 11.35, in timp ce conducea un autotren patru tineri i-au sustras din vagonul tractat mai multe cutii continind suruburi autofiletante.
In baza sesizarii la fata locului s-a deplasat echipa operativa. In urma cercetarilor efectuate de echipaje de siguranta publica si patrulare si lucratori de Investigatii Criminale, au fost depistati si prinsi principalii suspecti. Este vorba despre G. ANDREI de 14 ani, M. VIOREL de 12 ani, G. FLORIN de 17 ani si C. IONUT de 13 ani, toti din municipiul Ploiesti.
Acestia au fost condusi la sediul Sectiei 4 politie Ploiesti, unde au fost continuate cercetarile, verificarile si investigatiile din care a rezultat ca autotrenul circula cu viteza redusa, iar cei patru tineri au deschis usile din spatele remorcii, iar din interior au sustras 18 cutii cu suruburi autofiletante.
Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 600 lei.
Cercetarile vor fi continuate de catre lucratorii Sectiei 4 Politie sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.