In aceasta dimineata, ofiteri din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor au descins in mai multe locatii din zona pietei agroalimentare a Halelor Centrale din Municipiul Ploiesti.
Activitatile desfasurate au avut ca scop protejarea populatiei impotriva activitatilor comerciale ilicite.
Atfel, au fost vizati administratorii societatilor comerciale si intreprinderilor individuale, care aprovizioneaza punctele de lucru cu produse pentru care nu au documente legale de provenienta, iar veniturile realizate din vanzarea acestora nu sunt inregistrate in evidenta contabila cu scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, cei care desfasoara activitati de comert pentru care nu au obtinut autorizatiile necesare, nu inregistreaza in documentele contabile veniturile obtinute si inseala cumparatorii cand cantaresc produsele vandute prin folosirea de cantare verificate metrologic dar modificate ulterior.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 13.500 lei.
Totodata, au fost confiscate 5.900 Kg legume/fructe (49 kg caise, 3780 kg rosii, 120 Kg cartofi, 522 Kg ardei gras, 340 Kg vinete, 70 Kg usturoi, 240 buc. porumb, 375 Kg varza ) in valoare de 20. 600 lei.
In urma controlului efectuat la o intreprindere individuala al carui administrator este D. Nicolae s-a constatat ca se desfasurau activitati de comert fara documente de provevienta a marfii.
Administratorul a fost sanctionat contraventional, totodata fiind confiscate 2840 Kg legume in valoare de 10.600 lei.