Jandarmii din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti au fost prezenti la acest sfarsit de saptamana in zone aglomerate din judetul Prahova, precum si in zone cu potential criminogen ridicat din municipiul Ploiesti, unde au executat misiuni de mentinere a ordinii publice si au intervenit pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetateni.
Jandarmii au actionat atat in patrule independente cat si in sistem mixt politist – jandarm.
Au fost aplicate 46 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea unor norme sociale, a ordinii si linistii publice, al caror cuantum s-a ridicat la suma de 10950 lei. Majoritatea sanctiunilor au vizat in mod deosebit „savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, si „tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote ori prin strigate sau larma „.
Totodata, jandarmii au depistat in zona Oborului Ploiesti o persoana de 35 ani din comuna Rafov judetul Prahova, care oferea spre vanzare trecatorilor care tranzitau zona, un telefon mobil contrafacut, prezentandu-l ca fiind produs de origine.
Celui in cauza i-au fost intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata, fapta prevazuta si sanctionata de art.90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84 din 15.04.1998 privind marcile si indicatiile geografice.
Dosarul cu documentele intocmite urmeaza a fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti.