• Patronul societatii neaga aceasta acuzatie

In numai doi ani (2008 – 2010), Compania Nationala Posta Romana a inregistrat pierderi de 485 de milioane de lei, la acestea adaugandu-se obligatii de plata catre diversi furnizori si bugete ale statului de circa 400 de milioane de lei, plus o amenda de peste 100 de milioane de lei – aplicata de Consiliul Concurentei. „Cuplul Boc-Anastase mai avea putin si baga Posta Romana in faliment, o societate cu peste 35.000 de angajati si o vechime de 150 de ani”, a declarat presei ministrul Comunicatiilor, Dan Nica. In opinia sa, aceasta situatie dezastruoasa (respectiv, intrarea in faliment a companiei incepand cu 13 iunie, daca lucrurile ar fi continuat sub conducerea fostului director general – „portocaliul” Daniel Neagoe) a fost cauzata de unele fapte fara precedent petrecute in istoria institutiei: servicii medicale oferite cu dedicatie, contracte de prestari servicii paguboase pentru companie de la cap la coada, mari tunuri imobiliare s.a.
La capitolul contracte paguboase de prestari servicii, incredintate fara licitatie unor firme din anturajul PDL, este amintita si afacerea companiei Posta Romana cu SC Mefisto Com SRL din Breaza. „Aproximativ 90.000 de euro au costat «contractele-cadou» atribuite, fara licitatie, de fostul director general Daniel Neagoe, firmei Mefisto Com SRL Breaza, orasul sau de bastina, pentru a efectua servicii din domeniul constructiilor pentru compania Posta Romana. Contractele erau directionate catre aceasta firma cu punct de lucru aflat „din intamplare” pe Aleea Nucilor din Breaza, unde apare ca proprietar mama fostului director general. De altfel, ultima plata catre Mefisto a fost facuta in aprilie, chiar la finalul mandatului domnului Neagoe”, se precizeaza in comunicatul Ministerului Comunicatiilor.
Contactat telefonic, administratorul firmei Mefisto Com SRL Breaza, Constantin Rusu, neaga toate aceste acuzatii: „Per total, nu au fost 9 contracte de prestari servicii, ci doar 7, pe care le-am obtinut prin incredintare directa, deoarece valoarea fiecaruia era sub 15.000 de euro, deci legea nu impunea, in acest caz, organizarea unor licitatii. Cat priveste punctul de lucru al firmei mele, acesta se afla, intr-adevar, pe strada unde locuieste mama domnului Daniel Neagoe, dar la o alta adresa, situata la circa 500 de metri de casa dumneaei”. Intrebat daca isi mentine declaratia facuta initial, presei – aceea de a-i da in judecata „pe cei care au spus numai aberatii, numai minciuni despre firma sa” – Constantin Rusu ne-a raspuns: ” Prefer sa nu comentez acest lucru”.
Pana cand Corpul de control al primului ministru va descoperi adevaratii vinovati ai aducerii in pragul falimentului a Postei Romane ( n.a. – controlul fiind in curs de desfasurare), conducerea Ministerului Comunicatiilor a luat o serie de masuri preventive, cum ar fi: reducerea numarului de directori si sefi de compartimente de la 401 la 11; disponibilizarea a 772 de angajati, dintre care 290 cadre de conducere, iar restul – alte tipuri de personal; desfiintarea celor 8 directii regionale de posta si a 6 oficii zonale de sector.
D. CONSTANTIN