• Biciclistii au renuntat la actiunea „Kilometrul Verde”

Soferii mai au de asteptat, cel putin pana la sfarsitul lunii iulie, pentru a putea circula, in sfarsit, pe autostrada Bucuresti-Ploiesti. Ieri, reprezentantii Ministerului Transporturilor si ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, aflati in vizita pe santier, au spus ca autostrada nu va fi deschisa circulatiei maine, 30 iunie, data care fusese declarata „termen ferm” de finalizare a tronsonului Bucuresti – Ploiesti, parte a viitoarei A3.
Pe de alta parte, oficialii au recunoscut ca exista portiuni de autostrada pe care stadiul lucrarilor este de doar 70%, aceasta fiind si cauza intarzierilor finalizarii acestui tronson intre Capitala si Centura de Vest a municipiului Ploiesti. De altfel, pentru ca penalitatile de intarziere au curs incepand cu data de 15 decembrie 2011 (un alt „termen final”), s-ar fi adunat suma de 14,5 milioane de lei care ar trebui recuperati de la constructorii care nu si-au facut treaba conform contractelor.
Pentru ca inaugurarea autostrazii se amana pentru o data incerta, si evenimentul programat pentru maine de catre Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti si din Ploiesti va fi reprogramat. Reprezentantii acestei organizatii au precizat ca actiunea „Kilometrul Verde”, la care mii de biciclisti din toata tara isi anuntasera participarea pentru ziua de 30 iunie, nu va mai avea loc. Cu toate acestea, potrivit membrilor Comunitatii Biciclistilor, un oficial al Ministerului Transporturilor – secretarul de stat Septimiu Buzasu – si-a aratat disponibilitatea de a sprijini organizarea acestui eveniment, care promoveaza mijloacele de transport alternative. „Kilometrul Verde” urma sa fie marcat drept locul de intalnire intre grupurile de biciclisti care ar fi trebuit sa plece, la aceeasi ora, dinspre Bucuresti si dinspre Ploiesti, pe autostrada care va face legatura intre cele doua localitati.
V.STOICA