• Directorul general Fabioara Ionescu saluta demersurile initiate de Institutia Prefectului

La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii Institutiei Prefectului au anuntat introducerea unei actiuni in contencios administrativ impotriva ultimei hotarari a consilierilor locali ploiesteni prin care au fost dublate, artificial, taxele si impozitele aferente societatilor care isi desfasoara activitatea in incinta Parcului Industrial Ploiesti.
Ieri, Fabioara Ionescu, directorul general al Parcului Industrial Ploiesti (societate comerciala care apartine Consiliului Judetean Prahova, dar care se afla pe raza administrativ-teritoriala a Ploiestiului si, prin urmare, in zonele de fiscalitate ale municipiului) a salutat, prin intermediul unui comunicat de presa, demersurile initiate de Institutia Prefectului judetului Prahova.
„Subscriem in totalitate motivelor invocate de catre aceasta, considerand acum, ca si la momentul adoptarii actului contestat, ca avem de-a face cu o decizie politica injusta, care contravine nu doar prevederilor legale, ci si insusi scopului primordial al infiintarii parcurilor industriale, respectiv atragerea investitorilor prin crearea unor conditii optime de functionare si asigurarea de facilitati, inclusiv de natura fiscala. (…) Ploiesti Industrial Parc, unul dintre primele parcuri industriale ale Romaniei, a fost si ramane o initiativa de succes, atat pentru ca unicul sau actionar, Consiliul Judetean Prahova, a stabilit standarde de performanta ce puteau parea de neatins, cat si gratie profesionalismului tuturor angajatilor si colaboratorilor nostri, care au tratat activitatea Parcului din perspectiva europeana, corecta, inclusiv din punct de vedere al respectarii principiilor economiei de piata. Astfel, ne-am straduit sa punem la punct, in timp util, infrastructura necesara bunei functionari a firmelor, sa mentinem costuri de administrare la niveluri suportabile, sa gasim cai de renegociere si reesalonare in perioadele de criza economica acuta, fara vreo discriminare si fara vreo conditionare. In aceste conditii, impunerea de catre fostul legislativ ploiestean a unor impozite aberante este inacceptabila! Nu stim si nici nu ne intereseaza daca respectiva hotarare, votata pe ultima suta de metri de catre fostul Consiliu Local Ploiesti, a fost luata din dorinta de a mai strange un ban la vistieria atat de inglodata in datorii a municipiului, ori doar din rautatea politica de a demonstra ca nu doar Clujul poate ramane fara Nokia, ci si Ploiestiul poate fi parasit de investitori!”, a aratat directorul general al Parcului Industrial Ploiesti.
Pe de alta parte, Fabioara Ionescu precizeaza ca acele persoane care au sustinut aceste masuri ilegale (fostii consilieri locali subordonati PDL), in cazul punerii in aplicare a hotararii de crestere a nivelului taxelor si al impozitelor in cadrul Parcului Industrial Ploiesti „s-ar face vinovati, de fapt, de subminarea activitatii PIP si de desfiintarea unor locuri de munca, altfel sigure!”.
Prin deschiderea actiunii in contencios administrativ, hotararea luata in luna mai de catre fostul Consiliu Local Ploiesti este suspendata de drept.
Violeta STOICA